Bloedluis bij vogels

Bloedluis bij vogels

Bloedluis bij vogels

[ez-toc]

Bloedluizen zijn eigenlijk mijten maar worden ook wel bloedluis genoemd. Ze drinken ‘s nachts bloed bij de vogel die daardoor kan vermageren, verzwakken en in het ergste geval zelfs dood kan gaan. De bloedluizen zitten overdag in naden en kieren van de kooi. Het is daarom heel belangrijk om zowel de vogel als de kooi goed te behandelen tegen bloedmijt. Hoe hard je namelijk ook je best doet, bloedluis is echt niet buiten te houden. En als de bloedluis eenmaal in de hokken of volières zit, is het een hels karwei om ze er weer buiten te krijgen. Er zijn nochtans heel wat middelen tegen bloedluis op de markt.
Die hebben echter vaak heel wat nadelen of werken gewoon helemaal niet. Het is belangrijk om bloedluis in een heel vroeg stadium te herkennen zodat je zo snel mogelijk met de behandeling te kunnen beginnen. Er zijn verschillende middelen tegen bloedluis verkrijgbaar in de dierenwinkel. Hét tovermiddel zit er helaas niet tussen, dit komt onder meer door de snelle resistentie van bloedluis. Daarom kun je het beste diverse middelen te gebruiken in combinatie met een middel tegen bloedluizen. Ook kun je een gasbrander inzetten om bloedluizen en hun eitjes te vernietigen (let uiteraard op de brandveiligheid). Een andere goedkope oplossing is slaolie smeren zodat de eitjes en bloedluizen verstikken of in de olie blijven plakken, blijf dit doen tot alle bloedluis weg is.

InShared dierenverzekering voor de hond

Het is ook belangrijk om naast konijnen, katten en paarden je hond te laten verzekeren. Als je eenmaal een hond hebt aangeschaft moet je nu eenmaal ook denken aan een verzekering. Voor jezelf of jouw gezin heb je diverse verzekeringen afgesloten in geval van ziekte of overlijden. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan als er zich onverhoopt iets voordoet. Echter vele hondeneigenaren zijn niet goed verzekerd als er onverwacht iets met hun huisdier gebeurd. Dan komen zij voor grote financiële uitgaven te staan die voorkomen hadden kunnen worden.

Het is ook verstandig om de verschillende verzekeringen voor je huisdier met elkaar te vergelijken. Zo kun je zien welke verzekering het beste bij jou past. De dierenverzekering van InShared promoot bijvoorbeeld dat zij goedkope premies hanteren per maand. Zij bieden ook een aanvullende Huisdier & Zorg verzekering aan. Mocht er aan het eind van het jaar nog geld open staan dat je niet hebt opgemaakt, dan keert inShared dat bedrag uit. Het kan namelijk gebeuren dan je de verzekering niet nodig hebt gehad omdat je kat of hond het hele jaar geen klachten heeft gehad. Mocht dit het geval zijn dan stort InShared dit bedrag weer terug op jouw rekening. De verzekeraar zegt dan ook niet voor niets dat als we allemaal samen proberen schade te voorkomen, we op die manier de kosten laag kunnen houden. De verzekeringen blijven dan betaalbaar en houden we geld over voor het uitkeren van de jaarbeloning.

 

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs

Coccidiose bij vogels

Coccidiose bij vogels

Coccidiose bij vogels is een ziekte die veel voorkomt bij vogels. Deze aandoening is bij een vroege identificatie goed te

Bek- en vederrot bij vogels

Bek- en vederrot bij vogels

Bek- en vederrot wordt veroorzaakt door een circovirus, en komt voor bij papegaaiachtigen. Vogels raken met deze aandoening besmet door

Benieuwd naar de vogelverzekering van Figo Pet?