Kattenverzekering vergelijken

Start nu met uw kattenverzekering vergelijken

NamePetSecurFIGOOHRAinsharedAEGONuniveDierenverzekering
Huisdierverzekering
Meest gekozen dierenverzekering
v.a. € 8,46 v.a. € 7,62 v.a. € 12,28 v.a. € 11,95 v.a. € 9,37 v.a. € 9,37 v.a. € 12,96
Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering

37% kiest
Petsecur

10% kiest
Figo Pet

18% kiest
OHRA

22% kiest
Inshared

8% kiest
Aegon

4% kiest
Univé

1% kiest
Dierenverzekering.nl

Dekking:
Aandoening gewrichten

Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenartsQuestion
Geneesmiddelen
Euthanasie
TandheelkundeQuestionQuestionQuestionQuestion
Operaties
RöntgenonderzoekQuestion
MRI
CT-scan
VaccinatieQuestionQuestion
Bloedonderzoek
Zorgkosten buitenlandQuestionQuestionQuestionQuestion
PreventiebudgetQuestion
Video consultQuestionQuestionQuestionQuestionQuestion

Max. vergoeding p.jaar

€ 6000

Question

Onbeperkt

€ 2.500 tot € 5.000

€ 8500

€ 3500

€ 2.500 of € 5.000

€ 5000

Eigen risico

Je kunt kiezen uit € 0, € 50, € 100, € 150 eigen risico per jaar.

Je kunt kiezen uit € 100, € 250 of € 500 eigen risico per jaar.

€ 0

20%

€ 50

€ 0

€ 0 tot € 150

Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering

De “vanaf” prijzen van de premies gelden voor kleine honden en katten. Indien u een volwassen hond of kat heeft zult u meer betalen voor de maandelijkse premie.

De mogelijke dekking kan van toepassing zijn op het meest uitgebreide pakket van de verzekeraar, de basis huisdierenverzekeringen omvatten vaak niet alle mogelijkheden. De maximale verzekering is het meest uitgebreide pakket die u bij de verzekeraar kunt afsluiten. De prijzen en dekkingen uit onze vergelijker zijn voor het laatste geüpdatet op 12 maart 2024.

Kattenverzekering vergelijken

Wat is een kattenverzekering?

Een kattenverzekering is op zijn beurt weer te vergelijken met een hondenverzekering. Echter hebben katten en honden andere zorg nodig en daarmee zijn ook de verzekeringen verschillend. Zowel de katten- als kattenverzekering zorgen ervoor dat de meeste ziektekosten worden gedekt, afhankelijk van de keuze van jouw kattenverzekering.

Wij hebben voor de engelstalige bezoekers op onze website ook een landingspagina gemaakt voor de hondenverzekeringen: Cat Insurance Netherlands

Waarom een kattenverzekering vergelijken?

Via onze website kun je de verschillende kattenverzekeringen met elkaar vergelijken en vervolgens kun je eenvoudig online de verzekering afsluiten. Je sluit de verzekering direct af bij de verzekeraar, wij bieden je enkel een hulpmiddel om te helpen met het kiezen van een kattenverzekering. Hierdoor kunt u gemakkelijk zien waarvoor u wel of niet gedekt bent bij elke verzekeraar.

Waarvoor ben ik gedekt bij een kattenverzekering?

U kunt uw kat verzekeren tegen bijna alle kosten die uw maakt bij een ongeval met uw huisdier. De hoogte van de dekking is afhankelijk van de verzekeraar en per pakket die u afsluit. De goedkoopste kattenverzekering is dus ook niet de best kattenverzekering. U kunt uw kat verzekeren voor onder andere:

 

In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar vindt u informatie over wat niet en wel wordt gedekt in de basisverzekering. In de polisvoorwaarden voor bijvoorbeeld deze handelingen besproken:

 • Opname en verblijf bij een kliniek
 • Geneesmiddelen/medicijnen
 • Euthanasie
 • Crematie
 • Röntgenonderzoek
 • Vaccinatie
 • Bloedonderzoek
 • Medische kosten in het buitenland

Voor specifieke vragen over de dekkingen en behandelingen kunt u ook contact opnemen via social media of de website van de verzekeraars.

Is mijn kat ziek?

Je kunt aan verschillende signalen herkennen of je kat ziek is. Wanneer je kat bijvoorbeeld ineens stopt met eten, niet meer willen knuffelen of als zij ineens veel miauwen of niet meer zindelijk zijn. Dit zijn verschillende signalen dat er iets aan de hand is en dat je even een bezoekje aan de dierenarts moet brengen.

De dierenarts zal jouw huisdier verder onderzoeken en op basis daarvan een behandelplan opstellen. Breng bij twijfel altijd een bezoek aan de dierenarts om er zeker van te zijn dat jouw kat niet zieker wordt.
Voor deze bezoekjes en verdere behandelingen kun je je goed verzekeren met de kattenverzekering.

Stel dat uw katje een operatie moet ondergaan en u hier geen geld voor heeft zal uw kat hier erg onder lijden. Als u een maandelijkse premie betaald hoeft u zich niet druk te maken over deze onverwachtse kosten die u kunt krijgen bij een ongeval van uw huisdier. Bekijk onze vergelijker en sluit direct de premie af voor jouw kat.

Zorgverzekering voor katten

Bekijk alle dierenverzekeringen per aanbieder:

Waardoor varieert de prijs van elke kattenverzekering?

Het kan zijn dat de prijs varieert bij een kattenverzekering afsluiten. De prijs wordt namelijk bepaald door het eigen risico en aanvullende verzekeringen. Het verschilt onder ander ook bij het ras en de leeftijd van uw kat. Factoren die onder andere worden meegenomen in de berekening van de uiteindelijke afsluitprijs, zijn:

 • Verzekeringsmaatschappij
 • Geslacht van uw kat (kater of poes)
 • Gewicht van uw kat
 • Leeftijd van uw kat
 • De ras van uw kat
 • Eigen risico van uw kattenverzekering

Verzekeringsmaatschappij

De kosten van een kattenverzekering verschilt per verzekeringsmaatschappij. Hieronder staan de huidige vanaf prijzen om uw kat te verzekeren.

Verzekeringsmaatschappij Kosten per maand (vanaf prijs)
Ohra € 12,28
Petsecur € 9,99
Figo Pet € 6,91
Inshared € 11,95
Univé € 17,42
Aegon € 9,37
Dierenverzekering.nl € 12,96

Geslacht van uw kat

Het geslacht van uw kat kan bepalen of een kat sneller of minder snel ziek wordt. In het algemeen worden poezen sneller ziek dan reuen. Dit komt ook doordat poezen zwanger kunnen worden en daardoor ook sneller mankementen kunnen hebben dan de kater. Over het algemeen zijn de kosten van een dierenarts en kattenverzekering voor een poes dus iets duurder dan voor een kater.

Gewicht van uw kat

Zwaardere katten kunnen eerder een pootje breken dan minder zwaardere katten. Logisch, want de zwaarder de kat is, de meer massa het heeft. Daarbij werkt zwaartekracht stevig op je na een sprong. Dit is mede ook afhankelijk van de ras van uw kat.

Leeftijd van uw kat

Wist u dat de leeftijd van uw huiskat ook van belang is bij het afsluiten van de beste kattenverzekering? Zo betaal je bij een jonge kitten een veel lagere premie dan bij een volwassen kat.

Het is bij sommige verzekeraars zelfs niet eens mogelijk om oudere katten te verzekeren zoals bij Petplan. De risico op overlijden is bij deze katten is het grootst. Let daarom altijd goed op bij het afsluiten van een huisdierenverzekering en lees de voorwaarden.

De ras van uw kat

De behandelingen voor uw kat verschilt ook per ras. Het handigst is dit om per verzekeraar de verzekering van uw kat te vergelijken op de website van de aanbieder, zo komt u op de meest recente prijzen per kattenras.

Maximale eigen risico van uw kattenverzekering

Bijna elke kattenverzekering bestaat uit een eigen risico. Stel dat de eigen risico van uw kattenverzekering voor een dergelijke behandeling € 10 euro is, dan zal de maandelijkse premie erg hoog zijn voor uw kattenverzekering. Echter kan het ook zijn dat u een eigen risico van € 1000 euro betaald, maar dan zal het vaste bedrag per maand van uw kattenverzekering een stuk lager zijn dan de verzekering met een eigen bijdrage van € 10 euro.

Ons advies is om altijd een middenweg te kiezen waarbij u niet een al te hoge premie betaald, maar ook niet een hoge maximale eigen risico voor uw viervoeter. Hiermee bespaart u onverwachts hoge kosten waarvoor de dierenverzekeringen ook zijn gediend.

Goed
Gebaseerd op 17 recensies
Dago Duck
21 Januari 2024
Dankzij het nieuws op AD.nl over mogelijke verplichte dierenverzekeringen, belandde ik op dierenverzekering-vergelijken.nl. Het vinden van een verzekering voor mijn Duitse Dog, Macho, was supermakkelijk en transparant. De website gaf helder inzicht alle verzekeringen en was snel en behulpzaam. Nu ben ik gerustgesteld dat Macho gedekt is voor onverwachte medische kosten. Een dikke aanrader voor andere huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een betrouwbare verzekering!
Jonathan van der Steeg
10 November 2023
Super handige website, waar ik goed geholpen werd om de juiste dierenverzekering te kiezen en te vergelijken. Genoeg informatie en een breed aanbod aan dierenverzekeringen.
Melania Dessi
7 November 2023
Ben zeer tevreden. Heb nu een paar keer moeten declareren en dat werd snel afgehandeld.
MD. Jawad Aksir
28 Oktober 2023
Handige website voor mijn hondenverzekering!
Robin de Boer
10 Oktober 2023
Goed geregeld en gemakkelijk mijn honden verzekerd 👌
William Bellair
14 Augustus 2023
Dankzij deze website heb ik mijn twee geliefde hondjes, Brammetje & Bartje, kunnen verzekeren bij OHRA. De website is ontzettend overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken. Bedankt voor de vergelijking van de kosten en kwaliteit van de verzekeraars!
tamara kops
5 Augustus 2023
Voor onze kat Blue een verzekering afgesloten via deze website. Ging super makkelijk en bij de dierenarts was ik blij dat ik verzekerd was. Nu gaan we nog lang genieten van onze Blue!

Veelgestelde vragen over kattenverzekeringen

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over de kattenverzekering.

De beste kattenverzekering is de kattenverzekering van OHRA. Dit is de best beoordeelde en meest afgesloten kattenverzekering sinds 2023.

De kosten van een kattenverzekering variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type kat, de leeftijd van uw kat, het gekozen dekkingsniveau en de verzekeringsmaatschappij. De vanaf prijzen van kattenverzekeringen zijn als volgt:
 • Ohra vanaf € 12,28 per maand.
 • Inshared vanaf € 12,28 per maand.
 • Petsecur vanaf € 9,99 per maand.
 • Figo Pet vanaf € 6,91 per maand.
 • Aegon vanaf € 9,37 per maand.
 • Univé vanaf € 9,37 per maand.
 • Dierenverzekering.nl vanaf € 12,96 per maand.

De leeftijd waarop je je kat kunt verzekeren, varieert afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het specifieke plan dat je overweegt. Momenteel worden de volgende leeftijden gehanteerd voor oudere katten:

 • InShared accepteert katten tot 6 jaar.
 • Aegon accepteert katten tot 6 jaar.
 • Ohra accepteert katten tot 7 jaar.
 • Petsecur accepteert katten tot 7 jaar.
 • Figo Pet accepteert katten tot 6 jaar.
 • Aegon accepteert katten tot 6 jaar.
 • Univé accepteert katten tot 10 jaar.
  • Als je kat ouder is dan 10 jaar biedt Univé ook nog de dekking “Ongevallen” aan.

Figo Pet wordt momenteel beschouwd als de goedkoopste kattenverzekering. Een kattenverzekering is hier beschikbaar vanaf € 6,91 per maand. Het is echter belangrijk op te merken dat bij veel goedkope kattenverzekeringen niet alle medische kosten worden gedekt. 

Ohra, Petsecur en Dierenverzekering.nl bieden een kattenverzekering zonder eigen risico. Dit betekent echter dat jouw kat niet voor alle dekkingen is verzekerd.

De meest recente blogs over katten

Katten castratie
Wat kost een kat castreren?
Als verantwoordelijke huisdier eigenaar is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de kosten en de...
Lees verder
Wat kost een crematie van een kat?
Wat kost een crematie van een kat?
Het afscheid nemen van een geliefde huisdier is een van de meest hartverscheurende momenten die een diereneigenaar...
Lees verder
Bloedonderzoek kat kosten
Wat kost bloedonderzoek voor een kat?
Als katteneigenaar is het begrijpelijk dat je je zorgen maakt over de gezondheid van je harige metgezel....
Lees verder