Zwangerschap hond

Kosten voor een echo bij de hond

Kosten voor een echo bij de hond

[ez-toc]

Goed, je hebt dus een hond in huis maar je bent bang dat er iets mis is. Of je hebt een drachtige hond in huis waarvan je wilt weten hoeveel puppy’s je nu eigenlijk gaat krijgen. In deze gevallen zal de dierenarts een echo laten maken. Zo kan hij precies zien wat er nu eigenlijk aan de hand is met de hond. Er zit echter wel een klein nadeeltje aan het laten maken van een echo, dit is het prijskaartje wat er aan vast hangt. Een echo is natuurlijk niet goedkoop, daarnaast verschilt het ook nog maar eens wat voor soort echo je nu wilt laten maken. In dit artikel gaan we kijken wat een echo nu precies kost, lees dus snel verder om daar achter te komen!

Wat is een echo?

Een echo is eigenlijk een soort geluidsgolven sessie in het lichaam. Deze golven worden gemaakt met ultrasoon. De golven worden op het lichaam weerkaatst, door een echo apparaat wordt er op die manier een beeld gemaakt. Het mooie is dat je zo precies de organen van de hond in kaart kan brengen. Het totale prijskaartje hangt dus af van de soort echo die je wilt maken. De echo is eigenlijk maar een hele eenvoudige behandeling, jouw hond hoeft er namelijk niet voor onder narcose of onder het mes. Dit is dan ook de reden dat een echo normaal gesproken niet zo lang duurt, hierdoor hoef je er geen hele dag vrij voor te nemen. Wel moet de echo vaak in een speciale dierenkliniek gemaakt worden, al zijn deze zijn vrijwel iedere stad te vinden.

Kosten echo voor een hond

Mocht je een drachtige hond hebben, of mocht je vermoeden dat jouw hond drachtig is dan kan je een echo laten maken. Het is per dierenkliniek verschillend maar meestal kost een echo voor een drachtige hond al wel €50,-. Je kunt dan met deze echo zien of de puppy’s leven en of de hartjes van de honden goed kloppen. Het kan echter ook zijn dat je een echo van de buik moet laten maken. Dit kan te maken hebben met een mogelijke afwijking of met problemen aan de organen. Door de buikecho kun je dit ook weer heel eenvoudig zien. Deze kosten zijn wel een stuk hoger, voor een buikecho betaal je over het algemeen €100,-. Dan is er ook nog zoiets als een hartecho, met een hartecho wordt er ook een echo gemaakt. Deze ingreep kost €105 gemiddeld, echter dit gebeurt alleen maar bij honden waarvan verwacht wordt dat ze ernstige hart problemen hebben.

De prijzen zijn dus geheel afhankelijk van het soort echo dat je wilt laten maken. De buikecho komt het meeste voor, dit gezien het feit dat mensen zo kunnen zien of hun hond ziek is of niet. Als we kijken naar de soort honden dan zien we in ieder geval geen verschil in prijs, het is dus niet zo dat je voor een bepaald soort hond of voor een grotere hond meer moet betalen om een echo te laten maken. Het kan wel zijn dat een behandeling in de Randstad duurder is dan een echo in de gebieden hier om heen, maar dit is vrijwel voor iedere ingreep die je laat maken bij een dierenarts.

Start met vergelijken

Waarom een echo laten maken?

Een echo zorgt er dus voor dat je zonder inwendig onderzoek toch het lichaam van de hond kunt bestuderen. Het voordeel hiervan is dat je natuurlijk geen ingreep meer nodig hebt, zo bespaar je dus een dure operatie. De prijs van een echo is dan ook relatief laag, hierdoor hoef je niet zo veel te betalen. Je kunt de echo dus gebruiken voor het vaststellen van de zwangerschap van uw hond, maar ook voor het ontdekken van eventuele ziektes. Het zorgt er dus voor dat je als het ware kunt voorkomen in plaats van genezen. Als je weet dat jouw hond veel puppy’s gaat krijgen dan kun je hier alvast rekening mee houden, dan komt je in ieder geval niet voor verrassingen te staan.

Mijn hond verzekeren

Je kunt er voor kiezen om jouw hond te laten verzekeren, het voordeel hiervan is dat je bij bepaalde verzekeringen de echo’s allemaal vergoed krijgt. Dit is natuurlijk ideaal als jij een hond hebt die vaak ziek is of die vaak baby’s krijgt. Het is een beetje afhankelijk van de soort hond of je vaak een echo nodig zal hebben, dit kan je ook wel terugvinden op internet. Je betaalt natuurlijk wel een premie in de maand, maar als je vaak kosten maakt voor de hond dan verdient dit zich heel makkelijk weer terug. Wil je een goedkope hondenverzekering afsluiten? Bekijk dan eens onze dierenverzekering vergelijker, zo kan je precies zien wat nu de prijs in de maand is van een bepaalde verzekering. Ook staan de voordelen van de betreffende verzekering vermeldt, hierdoor kun je sneller een keuze maken.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs