Aegon dierenverzekering

Aegon is al jaren één van de bekendste verzekeraars in Nederland. Bij hen kan je dan ook terecht voor veel verschillende soorten verzekering. Wist je bijvoorbeeld dat je naast de normale verzekeringen, zoals de ziektekostenverzekering, ook een dierenverzekering kan afsluiten? Hier kun je ontzettend veel geld mee besparen als je een beest hebt wat vaak naar de dierenarts moet. In dit artikel gaan we kijken naar deze dierenverzekering van Aegon. Lees dus snel verder voor meer informatie.

Wat dekt de Aegon dierenverzekering?

De meest gekozen dierenverzekering bij Aegon is een ‘optimaal verzekering’. Het mooie van deze verzekering is dat er erg veel kosten vergoed worden door de verzekeraar. Laten we eens kijken wat nu eigenlijk allemaal vergoed wordt door Aegon.

Aegon Dierenverzekering Katten

 

Aegon vergoed alle schade bij een ongeluk, dit in geval waar een behandeling vereist is. Ook wordt bij het ongeval het loon van de dierenarts betaalt. Dit geldt dus voor het behandelen en het controleren van het dier in de kliniek. Operaties, opnames en verblijven in dieren klinieken worden ook allemaal vergoed, echter geldt dit wel alleen voor het ‘optimaal’ pakket, niet voor het basis pakket.

Bij het optimaal pakket krijg je bij de Aegon dierenverzekering ook de kosten vergoed die je maakt voor het laten chippen en het castreren van jouw hond. Dit is vrijwel bij iedere verzekering zo, echter krijg je bij Aegon het volle bedrag vergoed. Deze worden dan ook volledig gedekt.

Daarnaast worden ook alle medicijnen vergoed die jouw huisdier nodig heeft. Dan moet het wel gaan om medicijnen die zijn voorgeschreven door een dierenarts. Deze moeten dus in het medicijn register staan. Er wordt dus geen vergoeding gegeven voor alternatieve geneesmiddelen of middelen die buiten de dierenarts te halen zijn. Als laatste wordt ook nog eens het laten inslapen vergoed. Het is iets wat je liever niet wilt, maar dieren hebben nu eenmaal niet het oneindige leven. Bij andere verzekeraars moet je voor het in laten slapen meestal een deel zelf bijbetalen.

Aegon hondenverzekering

U kunt er ook voor kiezen om een hondenverzekering af te sluiten bij Aegon, zo heeft uw trouwe viervoeter ook enige zekerheid als het op de kosten aankomt. Deze verzekering kan eveneens worden opgedeeld in twee verschillende soorten. U heeft de keuze uit het basispakket en uit het zogeheten ‘Optimaal’ pakket. Deze laatste vorm van verzekering zal meer kosten kunnen vergoeden, uiteraard is hiervoor de premie wel een stuk hoger dan bij de basisverzekering.

Wanneer we de basisverzekering van Aegon beter onder de loep nemen dan zien we dat de standaard kosten eigenlijk allemaal wel gedekt zijn. Hier kan je denken aan de standaard kosten die ter sprake komen wanneer uw hond betrokken is geweest bij een ongeluk. Wanneer de hond een operatie nodig heeft dan zal dit mogelijk zijn me de basisvariant, dit is erg prettig bij Aegon.

De ‘Optimaal’ verzekering heeft echter meerdere voordelen, hier krijgt u namelijk ook de kosten vergoed die u zult maken voor het kopen van de medicatie van de hond. Ook krijgt u alle kosten terug die komen kijken bij het uitvoeren van een operatie. Denk bijvoorbeeld aan een operatie aan het ooglid van het dier. De kosten hiervoor kunnen nogal eens oplopen, door deze verzekering kunt u hier een hoop geld op besparen. Ook zult u niets hoeven te betalen wanneer uw dier de spuit krijgt bij het inslapen, dit zal allemaal ook weer te verhalen zijn op Aegon. Deze Optimaal verzekering is aanzienlijk uitgebreid ten opzichte van de basis verzekering.

Aegon Dierenverzekering Honden

 

Aegon kattenverzekeringen

Bij Aegon is er een kattenverzekering die u kunt afsluiten voor uw kat. Deze verzekering kan worden onderverdeelt in twee soorten. U kunt kiezen uit het basispakket en uit het zogeheten ‘Optimaal’ pakket. De laatste optie bevat uiteraard meer kosten die vergoed kunnen worden.

Wanneer we kijken naar het basispakket van Aegon dan zien we dat de standaard kosten allemaal vergoed worden. denk hier met name aan de standaard kosten die komen kijken bij een ongeluk. Wanneer de kat een operatie nodig heeft dan zult u hiervoor de volle prijs kunnen indienen bij Aegon, dit is uiteraard een groot voordeel.

De ‘Optimaal’ verzekering gaat een stapje verder, hier krijgt u namelijk ook de kosten vergoed die u zult maken voor het kopen van de medicijnen van uw kat. Ook krijgt u alle kosten vergoed die te maken hebben met diverse soorten operaties waaronder die van het verwijderen van een oog. Deze zijn vaak niet goedkoop, dit kan op jaarbasis dan ook zorgen voor aanzienlijk wat bespaarde kosten. Ook zult u niets hoeven te betalen voor het laten inslapen van uw dier, dit krijgt u allemaal terug wanner u er voor kiest om de Optimaal verzekering van Aegon af te sluiten voor uw kat.

Hoe declareer ik bij Aegon

Een aanzienlijk groot deel van de dierenbezitters stapt over naar een dierenverzekering. Dit komt voornamelijk omdat u hier veel geld mee kunt besparen, alleen het is wel zo dat niet iedere persoon weet hoe hij of zij moet declareren. Hier moet verandering in komen, wij laten u dan nu ook zien hoe u kunt declareren bij Aegon.

Stap 1: Ga naar de site van Aegon

Het is bij Aegon niet al te ingewikkeld om een bepaalde rekening in te dienen. Op de site kan dit op een makkelijk en snelle manier gedaan worden. U zult eerst naar de site zelf moeten gaan, hier vindt u ergens op het scherm een pagina met de declaratie mogelijkheden. Klik op de link die u verder verwijst.

Declaratie Aegon Dierenverzekering

 

Stap 2: Het verzamelen van alle gegevens

Voordat het mogelijk is om een rekening vergoed te krijgen zult u eerst alle gegevens voorhanden moeten hebben voor bij het invoeren van alle info. Deze gegevens zijn nodig om aanspraak te maken op de vergoeding van de kosten. Het belangrijkste is dat u de rekening heeft die mee is gegeven door de dierenarts, hier staat dan ook vrijwel alles op wat nodig is voor bij het declareren van deze specifieke rekening.

Stap 3: Kijk of er toestemming vereist is

Het zou zomaar kunnen zijn dat u voor een bepaalde rekening zult moeten hebben voordat u het bedrag terug kunt krijgen. Dit is voor de goedkopere behandelingen niet echt van belang, echter bij een operatie als het verwijderen van een tumor is dit wel nodig. U zal op de site van Aegon een overzicht zien van de kosten die deze soort toestemming als vereiste hebben.

Stap 4: Letten op de kleine letters

Voor elke verzekering krijgt u te maken met kleine letters, dit is nu eenmaal zo. Hier kunt u voorwaarden zien die er van toepassing zijn op de door u aangesloten verzekering. Voordat u de declaratie indient zou u deze eens even goed door moeten lezen om er voor te zorgen dat u niets over het hoofd heeft gezien.

Hoe zeg ik mijn verzekering op bij Aegon

Geen enkele verzekeraar vindt het fijn als u vertrekt. Dit zou immers een beetje gek zijn, de verzekeraar wit nu eenmaal zoveel mogelijk klanten behouden. Bij Aegon is het natuurlijk wel mogelijk om een verzekering op te zeggen, om het u wat makkelijker te maken gaan wij u hierbij helpen. We gaan dan ook eens kijken naar alles wat er nodig is om een verzekering op te zeggen

Stap 1: Ga naar het account op de site van Aegon

De verzekering van Aegon zal in het eerste jaar nog niet opengesteld zijn voor opzeggen, dit zien we ook bij de andere verzekeringen terug. Zo heeft Aegon ook deze regeling. U kunt via de site zelf een bepaalde dierenverzekering stop zetten, u kunt dit doen op dezelfde pagina als waar de declaraties geregeld zijn bij Aegon. Wanneer er sprake is van een meerjarig contract dan is het natuurlijk niet mogelijk om na éénn jaar al weg te gaan.

Opzeggen Aegon Dierenverzekering

 

Stap 2: Het geven van de reden

Bij iedere verzekering zal u wel een reden moeten geven over waarom u van de verzekering af wilt. Wanneer uw huisdier is komen te overlijden dan kunt u hiervoor een speciale verklaring aanvragen die u kunt indienen bij Aegon. Deze zal dan weer verzonden kunnen worden naar Aegon om zo te laten zien dat het beest er niet meer is. Op die manier komt u op een makkelijke manier, zonder zorgen, van uw dierenverzekering af.

Stap 3: Een wisseling van baasje

Mocht u niet meer de eigenaar van de hond of kat zijn dan zult u dit wel duidelijk moeten maken aan de verzekeraar, in dit geval Aegon. Dit kan middels een speciaal gewoon. U kunt dit bewijs bij het asiel of bij de gemeente aanvragen als u dit wilt. Hier werkt het hetzelfde, u stuur het op en Aegon regelt de rest van het papierwerk.

Waarom een Aegon dierenverzekering afsluiten?

Zoals je hierboven al wel kan zijn worden er erg veel kosten vergoed door Aegon. Dat is dan ook gelijk de grootste reden om voor deze dierenverzekering te kiezen. Je hebt namelijk niet meer allerlei kosten die je zelf moet gaan betalen. Door te kiezen voor Aegon zorg je dus als het ware voor gemak, je kunt namelijk vrijwel iedere rekening gewoon doorsturen naar de verzekeraar.

Aegon Dierenverzekering Konijn en Kat

 

Een ander voordeel is dat Aegon over het algemeen erg goed beoordeeld wordt op het gebied van klantvriendelijkheid. Dit is bij een verzekeraar wel belangrijk, je wilt immers altijd te maken hebben met een goede vorm van communicatie. Daarnaast is Aegon niet de duurste verzekering, al zijn er wel mogelijke alternatieven als je op zoek bent naar een ware instap verzekering.

Een dierenverzekering van Aegon afsluiten is dus nog niet zo verkeerd. Met deze verzekering krijg je veel vergoed, zo ben je niet bergen met geld kwijt aan jouw huisdier. Als je een hond of een puppy in huis hebt, klik hier voor de beste hondenerzekering. Ben jij niet zo’n  fan van honden en heb jij een kat in huis? Wees niet getreurd, er is namelijk ook een speciale kattenverzekering.

Benieuwd naar de premie van Aegon dierenverzekering?