Wat_Kost_Een_Dierenarts_Consultant

Wat kost een dierenarts consult?

Wat kost een dierenarts consult?

[ez-toc]

Wanneer je in het bezit bent van huisdieren dan zal je regelmatig te maken krijgen met kosten voor de hond, kat of andere huisdieren. Indien je meerdere huisdieren hebt of wanneer je vaker met een van de huisdieren een dierenarts moet bezoeken dan kunnen deze kosten al snel oplopen. In veel gevallen ben je voordeliger uit door het afsluiten van een dierenverzekering. Maar wat kost het consult voor een dierenarts nou precies? Hieronder lees je meer over de kosten die het consult met een dierenarts met zich meebrengen.

Verzekeruzelf_verzekering

Consult kosten dierenarts

De kosten voor het consult bij je huisdier kan sterk verschillen. De kosten lopen per dier namelijk uiteen. De kosten voor een hond of een kat zitten in de meeste gevallen vaak rond de 40 tot 60 euro. Daarbij gaat het om een volledig consult. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld alleen een consult aan te vragen voor de ogen of de oren of om een consult te nemen na een gebitsbehandeling. Kosten voor andere huisdieren kunnen ook verschillen. Zo zijn de kosten voor een knaagdier in de meeste gevallen juist weer lager dan bij een hond of een kat.

Ondanks dat de kosten voor een consult bij de dierenarts nog mee lijken te vallen kunnen deze wel oplopen bij meerdere huisdieren en wanneer er een huisdier is dat meerdere keren een dierenarts moet bezoeken. Ook is het belangrijk om een consult niet over te slaan vanwege de kosten die hiermee worden bespaard. Het kan namelijk ook zijn dat de dierenarts iets tegenkomt bij je huisdier wat het beste direct behandeld kan worden. Voor de beste gezondheid van je huisdier is het daarom belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Als tijdens een consult wordt geconstateerd dat je huisdier een behandeling nodig heeft, dan zijn de gemiddelde kosten voor een behandeling als volgt:

 

Soort behandelingHondKat
Vaccinatie€ 40€ 40
Castratie€ 100€ 90
Sterilisatie€ 400€ 200
Gebitsreiniging€ 150€ 120
Chip inbrengen€ 50€ 50

 

Wat gebeurt er tijdens een consult?

Een consult voor je huisdier kan in principe net zo worden gezien als een APK voor je auto. Af en toe is het nodig om een klein onderzoek te doen naar de gezondheid van je hond, kat of ander dier. Tijdens dit consult wordt er een klinisch onderzoek gedaan naar de lymfeklieren, de longen, de slijmvliezen, het hart en nog meer zaken. Verder wordt het gebit van je huisdier gecontroleerd en wordt er gekeken of er parasieten aanwezig zijn. De dierenarts weegt je huisdier ook. Mocht er iets aan de hand zijn met je huisdier dan kan het zodoende op tijd wordt opgespoord.

Start met vergelijken

Besparen met een dierenverzekering

Is de meeste gevallen is het lonend om ervoor te kiezen om een dierenverzekering af te sluiten voor je huisdier. Het is mogelijk om een hondenverzekering, kattenverzekering, konijnenverzekering of papegaaien verzekering af te sluiten om kosten te besparen bij dierenartsconsulten en andere medische behandelingen voor je huisdier. Voor de huisdierverzekering betaal je premie en hier zit vervolgens het consult voor je huisdier bij inbegrepen. Met een dierenverzekering kom jij in het vervolg niet meer voor deze kosten te staan. Een ander voordeel is, is dat jij zonder je ergens zorgen over te maken gewoon naar de dierenarts kunt voor een consult. Ook wanneer er iets aan de hand is met je hond of kat dan kom je in vervolg niet meer voor onverwachte kosten te staan.

Dierenartsen Nederland

Welke dierenartsen kun je bezoeken met een huisdierenverzekering?

In Nederland zijn er talloze dierenartspraktijken en -klinieken waar je een consult voor je huisdier kunt plannen. De meeste steden en dorpen hebben ten minste één dierenartsenpraktijk. Hier zijn enkele van de soorten dierenartsen en klinieken waar je terecht kunt voor een consult:

1. Algemene dierenartsenpraktijken: Dit zijn de meest voorkomende dierenartspraktijken die consulten en algemene medische zorg bieden voor huisdieren, waaronder honden, katten, konijnen en andere kleine huisdieren.

2. Specialistische dierenklinieken: Voor complexere gevallen of specifieke medische aandoeningen kunnen eigenaren hun huisdieren doorverwijzen naar specialistische klinieken. Deze kunnen zich richten op zaken zoals chirurgie, dermatologie, cardiologie, tandheelkunde, oogheelkunde en meer.

3. Spoedklinieken: Voor noodgevallen buiten reguliere openingstijden zijn er spoedklinieken die 24/7 beschikbaar zijn om huisdieren te behandelen in geval van letsel of ernstige ziekte.

4. Mobiele dierenartsen: Sommige dierenartsen bieden mobiele diensten, wat handig kan zijn voor eigenaren die problemen hebben met het vervoeren van hun huisdieren naar een kliniek.

5. Vetts (Online dierenarts): Bij het gebruik Vetts kun je direct videobellen met een ervaren dierenarts. De kosten van Vetts zijn € 35 voor een eenmalig videoconsult.

De voordelen van een videoconsult bij Vetts zijn de toegang tot gecertificeerde dierenartsen, overal een betrouwbaar antwoord en dat deze 365 dagen per jaar zijn geopend.

Het is ook mogelijk om een Vetts Premium abonnement af te nemen voor € 17,50 per maand of voor € 150 per jaar. Het grote voordeel hieraan is dat je hier een onbeperkt aantal video consulten met een dierenarts kunt gebruiken.

Vetts Dierenarts kosten

Het is belangrijk om een dierenarts te kiezen die geschikt is voor de behoeften van jouw huisdier en om de reputatie en de kwaliteit van de zorg te overwegen. Je kunt online recensies lezen, aanbevelingen vragen aan andere huisdierbezitters, of rechtstreeks contact opnemen met de dierenartspraktijken om meer informatie te verkrijgen over hun diensten en tarieven. Vergeet niet om op voorhand een afspraak te maken voor een consult.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs

Goedkope kattenverzekering

Goedkope kattenverzekering

Vaccinaties, castratie, sterilisatie of onverwachte hoge medische kosten omdat je kat ziek wordt of een ongeval krijgt. Je kunt dan

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.