Kosten Steralisatie Kat

Sterilisatie kat, wat kost dat?

Sterilisatie kat, wat kost dat?

[ez-toc]

Wil je je kat laten steriliseren? In dat geval is het verstandig om je te verdiepen in de kosten die dit met zich meebrengt. Het steriliseren van een kat verschilt vaak tussen de 100 en de 200 euro. Dit is een verschil van 100 euro en indien het mogelijk is dan steek je deze extra 100 euro natuurlijk liever in eigen zak. Het verschil in deze prijzen ontstaat door de verschillende dierenpraktijken, de methode van sterilisatie en het kan afhangen van de kat die moet worden gesteriliseerd. Hieronder is er meer informatie over te lezen.

Start met vergelijken

De kosten

De ene praktijk hanteert weer andere prijzen dan de andere praktijk. Daarom kan je soms een paar tientjes besparen door voor een goedkopere praktijk te kiezen. Daarnaast is het ook zo dat de methode van sterilisatie een belangrijke rol speelt. Indien de sterilisatie op de traditionele wijze gebeurd dan kan dit kosten besparen. Het kan ook plaatsvinden d.m.v. een laparoscopische operatie. Bij een laparoscopische operatie liggen de kosten in vrijwel alle gevallen hoger. Verder hanteren verschillende praktijken in sommige gevallen ook verschillende prijzen voor het gewicht van de kat.

De verschillen in prijzen

Dat de prijzen sterk kunnen verschillen komt niet alleen doordat de ene praktijk simpelweg meer geld vraagt voor een sterilisatie. De verschillen in de prijzen kunnen namelijk ook ontstaan door de methode van behandelen van de dierenpraktijken.

Sommige praktijken willen de kwaliteit zo hoog mogelijk hebben en hebben daarvoor simpelweg hogere kosten. De kosten gaan bijvoorbeeld omhoog wanneer de dierenarts een set operatiematerialen voor een kat eenmalig gebruikt en de kosten zijn vaak lager wanneer de operatiematerialen vaker worden gebruikt bij verschillende operaties. Ook zitten er verschillen in de soort narcose. Voorafgaand aan de operatie kan er een anesthesie injectie worden gegeven of er kan een gas-anesthesie worden toegediend voor de verdoving.

echo kat

Andere zaken zijn het kennisniveau van de arts en de nazorg voor de kat. Des te hoger het kennisniveau des te hoger de kosten zullen zijn. De nazorg die aan de kat wordt gegeven is vaak net zo belangrijk. Je wilt namelijk dat je kat in goede handen is tot het baasje weer terugkomt om de kat op te halen.

Aan welke voorwaarden moet de sterilisatie voor jou voldoen?

Het is belangrijk om zelf te bepalen aan welke voorwaarden de sterilisatie moet voldoen. Hoe wil jij zelf dat je kat wordt behandeld en wat is voor jou belangrijk. Door dit goed in kaart te brengen kan er een aanvraag worden gedaan bij verschillende dierenpraktijken en zodoende kan er worden gekeken bij welke dierenpraktijken er het beste een sterilisatie kan plaatsvinden.

Wat belangrijk is, is dat de kosten lang niet altijd voorop staan. Het gaat erom dat jij je op je gemak voelt bij de dierenarts en je kat op een prettige manier achterlaat. Het gaat erom dat de operatie op de juiste manier wordt uitgevoerd en alles ook voor jouw kat op een prettige manier verloopt.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.