Kosten kat gebitsreiniging 2

Kosten voor een gebitsreiniging van de kat

Kosten voor een gebitsreiniging van de kat

[ez-toc]

Een kat in huis heeft minder verzorging nodig dan een hond. Je hoeft hem namelijk niet iedere dag uit te laten en het is ook niet zo dat een kat allerlei cursussen nodig heeft voor zijn gedrag. Er zijn echter wel bepaalde kosten die we terugzien bij honden en bij katten, een van deze soort kosten is de gebitsreiniging. Een schoon en goed gebit is voor ieder dier belangrijk. Als dit niet in orde is dan kan het zomaar zijn dat jouw kat last gaat krijgen van zijn tanden. Een reiniging is dus af en toe wel noodzakelijk. Je vraagt je alleen af, hoeveel kost dat dan precies? Dat is dan ook waar we jou mee willen helpen, lees verder om er achter te komen hoe duur een gebitsreiniging is voor jouw kat.

Start met vergelijken

Wat kost een gebitsreiniging voor je kat?

Als jouw kat veel tandsteen en tandplak heeft in het gebit kan je het zelf gaan schoonmaken door de tanden te poetsen. Je kan de dierenarts dan het gebit van jouw dier laten bekijken. Op deze manier zorgt de plak niet tot ontstekingen en pijn of verlies tanden van je huisdier. De kosten van een gebitsreiniging voor een poes zijn erg afhankelijk van de dierenarts. Niet iedere prijs is hetzelfde, dit komt omdat iedere dierenarts andere middelen tot zijn beschikking heeft en iedere dierenarts de behandeling wel weer anders zal doen. De kosten deze soort gebitsreiniging zijn toch al snel €85,-. Dit is wel maar een schatting, het kan natuurlijk altijd zo zijn dat jouw dierenarts een hoger of lager tarief zal vragen voor de schoonmaak van het gebit.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het gebit van jouw kat dusdanig slecht is dat er bepaalde tanden getrokken moeten worden. Het liefst heb je dat natuurlijk niet, maar soms is er niets wat je kan doen om dit te verhelpen. Het trekken van  tanden is duurder dan een normale schoonmaak, dat is immers logisch. De kosten voor het trekken zijn over het algemeen tussen de €90,- en €200,- afhankelijk van het aantal tanden natuurlijk. Als er tandsteen moet worden verwijderd bij jouw kat dan is de prijs van deze schoonmaak al snel €100,-. Niet zo goedkoop dus!

Waarom een gebit schoonmaken?

Sommige mensen vragen zich af waarom het belangrijk is dat jouw kat zijn gebit goed  schoon is. De reden is dat de kat last kan krijgen van zijn tanden als dit niet gebeurt. Ook kan het dus in erge gevallen voorkomen dat de kat zijn tanden gaat verliezen, je bent in dit geval natuurlijk nog veel meer kwijt. En natuurlijk nog het feit dat een kat zijn tanden nodig heeft om te kunnen eten, maar dat spreekt toch wel een beetje voor zich.

Kat laten verzekeren, hoe dat ik dat?                                   

Zoals je dus wel kunt zien ben je aardig wat geld kwijt als je er voor kiest om jouw kat een gebitsbehandeling te geven. Ook is het zo dat het totale bedrag nog veel hoger zal zijn als er ook nog eens een paar tanden getrokken moeten worden. Dit zorgt er voor dat mensen een beetje terughoudend zijn met dit soort behandelingen. Dat is natuurlijk niet goed, een behandeling is nu eenmaal nodig. Een manier om je geen zorgen te maken over de hogere rekening is door een dierenverzekering voor jouw kat af te sluiten. Door middel van deze verzekering, ook wel een kattenverzekering, kun je de kosten die je maakt voor jouw kat terugkrijgen van de verzekering. Zo hoef je nooit meer een vermogen te betalen aan het onderhouden van jouw kat, wel zo prettig toch?

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs