kat oog verwijderen 2

De kosten voor het verwijderen van een oog bij de kat

De kosten voor het verwijderen van een oog bij de kat

[ez-toc]

Katten zijn bijzondere beesten. Het zijn namelijk in tegenstelling tot honden dieren die vele malen zelfstandiger zijn. Dit betekent dan ook dat je een kat niet uit hoeft te laten. Deze gaat gewoon zelf naar buiten, hij gaat zelf de wereld verkennen. Hier zitten ook nadelen aan, zo komen katten nog wel eens in een gevecht met een andere kat. Dit doen katten nu eenmaal, maar wat dan?

Als jouw kat een gevecht heeft met een andere kat dan kan het zomaar zijn dat de kat ernstige schade heeft geleden aan het oog. In ernstige gevallen zal dan ook het oog van de kat verwijderd moeten worden. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten, het gaat tenslotte aardig wat geld kosten om deze operatie uit te laten voeren. Om te weten hoeveel dit bedrag precies is moet je snel verder lezen!

kat oog verwijderen

Kosten oog verwijderen kat

Het is nog niet zo makkelijk om een bepaald  bedrag toe te wijzen aan een operatie voor het verwijderen van het oog van de kat. De prijs is namelijk geheel afhankelijk van de soort oogklachten die jouw kat heeft. Zo kan het zijn dat je maar €200,- kwijt bent, maar het kan ook zijn dat de prijs van de totale operatie €1200,- zal bedragen. Vindt je dit nu te duur dan kan je altijd een verzekering afsluiten voor jouw kat, Radar heeft hier zelfs een item over gehad in het verleden!

Soorten aandoeningen

Als de kat glaucoom heeft dan zal de druk in het oog erg hoog zijn. Hierdoor kan de kat niet meer zo goed zien. De kat krijgt namelijk door het opgezette oog last van wazige pupillen. Ook kan het zijn dat de kat zijn zicht zal verliezen. Het is dus belangrijk dat je hiermee naar de dokter gaat.

Als jouw kat last heeft van Melanoom dan is het iris van de kat dikker dan anders. De kleur van de kat zijn oen zal veranderen. Vaak zien we dit bij de oudere katten. Soms kan er nog wel eens iets aan gedaan worden  maar meestal wordt het gehele oog weg gehaald. Dit geld ook zo voor staar. De kat krijgt dan een grijs oog waaruit hij niet meer zo goed kan zien.

Start met vergelijken

Als laatste is er nog cherry eye. Dit is eigenlijk een afwijking aan de traanklier van de kat. Normaal zit deze gewoon verstopt achter het ooglid van de kat. Wanneer jouw kat last heeft van cherry eye dan kun je dit deel van het oog zien. Je snapt ook wel dat dat niet de bedoeling is. Deze vorm is het meest makkelijk om te behandelen met een operatie, deze operatie is dan ook het goedkoopst.

Waarom kat laten opereren?

Veel mensen vragen zich af waarom je dan nog eigenlijk de kat zou opereren. Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig te geven, de kat heeft namelijk vrij veel pijn aan zijn ogen als hij last heeft van een van de bovenstaande aandoeningen. De verwijdering van het oog is dan de enige mogelijkheid om voor enige verlichting te zorgen, zo kan de kat weer normaal door het leven.

Kat laten verzekeren

Je bent dus best aanzienlijk veel geld kwijt als je kat laat opereren voor een of andere aandoening aan zijn oog. Dit is dan ook de reden dat bijzonder veel baasjes een beetje moeten nadenken als deze operatie nodig is. Je bent toch in een keer een groot bedrag kwijt. Zoals we het al even hadden genoemd is hier een oplossing voor. Dit is door een kattenverzekering te nemen.

Deze verzekering zorgt er voor dat je de rekeningen die je betaald kunt innen bij de verzekeraar. Zo krijg je aardig wat terug van de verzekering. Bij sommige verzekeraars krijg je zelfs het totale  kostenpakket terug. Sluit dus zeker een verzekering af voor je kat. Je bespaart ontzettend veel,   betaal dus nooit meer te veel voor jouw kat!

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs