pexels-photo-4490127

Een Teckel puppy kopen: hier moet je op letten

Een Teckel puppy kopen: hier moet je op letten

[ez-toc]

Een nieuwe hond kopen, is natuurlijk geen alledaags klusje. De beslissing om een Teckel te nemen, moet een weloverwogen keuze zijn. Het is belangrijk dat je deze keuze niet overhaast neemt. Neem daarom rustig de tijd om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten en laat je goed informeren over het karakter van het beestje. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van een Teckel puppy. Zodat jij straks een goed baasje kunt zijn!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Overweeg je om een puppy te kopen van een Teckel fokker? Een hond heeft veel tijd, aandacht en liefde nodig. En dat gedurende 10 tot 15 jaar. Het is dus geen keuze die je zomaar even maakt. Denk van tevoren goed na over de vraag waarom je een hond zou willen. Daarnaast adviseren we je om je goed te laten informeren over het karakter, de eigenschappen en de opofferingen die een Teckel puppy met zich meebrengt. Het hebben van een hond als huisdier heeft niet alleen impact op je vrije tijd, maar ook op je financiën.

Dit moet je weten over de Teckel

Je zou het misschien niet zeggen, maar de Teckel is een bekende jachthond. Er zijn diverse Teckel varianten, maar ze zijn vrijwel allemaal vrolijk, onafhankelijk, slim en eigenwijs. De Teckel is vroeger gefokt om zonder zijn baas achter dieren aan te gaan en is daarom dan ook erg zelfstandig. Tijdens het jagen werd er van het beestje verwacht dat hij blafte. Houd er daarom ook rekening mee dat Teckels graag blaffen.

Maar bij welke eigenaar past een Teckel puppy? Het wordt ook wel een gezelschapshond genoemd en daarom past hij bij een eigenaar die tijd heeft om samen leuke dingen te ondernemen. De beestjes hebben gemiddeld veel beweging nodig en ook vinden ze spelletjes leuk. Daarnaast is het belangrijk dat je als baasje consequent en duidelijk bent. De Teckel is namelijk eigenwijs en weet precies hoe hij zijn zin moet krijgen.

– Een Teckel is een jachthond
– De honden zijn eigenwijs
– Veel blaffen
– Loyaal
– Gezelschapsdieren
– Verwisselt minimaal 2 keer per jaar haren

Hoe kies je de beste verzekering voor een Teckel puppy?

Als je een puppy gaat kopen, kun je een dierenverzekering afsluiten. Dit is een ziektekostenverzekering voor je huisdier. Aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit, is het in veel gevallen verstandig om een dierenverzekering af te sluiten. Bovendien kunnen medische kosten voor een dier hoog oplopen; een ingreep kost gemiddeld €1000 per keer.

Het is mogelijk om een dierenverzekering af te sluiten voor een relatief laag bedrag per maand. Je bepaalt zelf welke verzekering je kiest en welke aspecten deze allemaal vergoed. Denk bijvoorbeeld aan operaties, tandheelkunde en vaccinaties. Bovendien kies je zelf de hoogte van je eigen risico.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.