Puppy zindelijk

Het uitlaten van een puppy

Het uitlaten van een puppy

[ez-toc]

Een puppy in huis, altijd leuk natuurlijk. Het is alleen wel altijd weer een beetje een gedoe om er voor te zorgen dat jouw puppy zindelijk wordt. Als je net een puppy hebt dan zal je merken dat hij vaak binnen zal poepen en plassen, hij heeft nog niet echt door hoe het allemaal moet. Gelukkig gaat deze periode na een tijdje natuurlijk ook weer over, hij zal dan na een tijdje ook uitgelaten kunnen worden. Maar waar moet je nu rekening mee houden als je er voor kiest om jouw puppy uit te laten? Om daar antwoord op te krijgen moet je snel verder lezen!

Waarom de puppy uitlaten

Een puppy moet natuurlijk ooit leren om uitgelaten te worden, hij kan niet heel de dag alleen maar binnen zitten. Het is dan ook altijd een beetje lastig om die eerste stap te maken bij het uitlaten. Je zit namelijk met een klein hondje wat je niet graag de drukke wereld in wilt sturen. Je puppy is nog pas net aan het groeien en ontwikkelen. En toch is het van belang dat je jouw hond langzaam meer ruimte gunt. Een pup die kan namelijk leren om met anderen honden om te gaan als jij er voor kiest om hem uit te laten. Voor een hond is dit natuurlijk super belangrijk, ook moet een pup voldoende bewegen. De beste manier om dit te doen is dus om hem mee te nemen naar een hondenveldje waar hij rustig kan gaan wennen.

Hoe lang uitlaten

Veel mensen vragen zich af hoe lang je nu moet gaan lopen met een hond. Je kunt dus gewoon zo lang gaan lopen met de hond als je zelf wilt, de hond die zal zelf wel aangeven hoe lang hij nu wilt wandelen. Je moet er voor zorgen dat je niet te lang gaat wandelen, een hond loopt natuurlijk veel langer dn het baasje. Het is gemiddeld een kwartiertje voor je hond. Dit zijn natuurlijk geen harde grenzen, je moet het meer zien als een soort richtlijn. Het is wel altijd beter om vaker een klein stukje te lopen dan in een keer een enorm stuk, zo kan de puppy een beetje wennen aan het lange wandelen.

Het allerbelangrijkste is dus dat je jouw puppy een beetje laat wennen aan de buitenwereld. Een pup is natuurlijk maar een klein beestje, de drukke wereld kan dan ook allemaal een beetje veel voor hem zijn. Maak dus geen extreem lange wandelingen en doe een beetje rustig als je met hem aan het wandelen bent, zo zorg je er voor dat jouw hond het meest op zijn gemak is. Kalmeer je hond ook een beetje tijdens het wandelen, zo zorg je er voor dat hij minder stress zal ervaren van de wereld om hem heen. Wil je er nu toch op uit dan kan je ook een bench of een hondenkar kopen. Zo kun je gaan fietsen met de pup in het wagentje, hierdoor wordt hij niet zo moe.

Start met vergelijken

Puppy verzekering afsluiten

Het hebben van een puppy is nog niet altijd zo goedkoop. Omdat je hond nog best wel jong is heb je regelmatig een behandeling of een vaccinatie nodig, deze zijn natuurlijk niet echt goed geprijsd. Als je dit allemaal bij elkaar op gaat tellen dan zal je merken dat je in een jaar aanzienlijk wat kosten zal maken om er voor te zorgen dat jouw hond goed kan ontwikkelen. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden,  en dan het liefst voordat je daadwerkelijk een puppy in huis neemt.

Er is echter nog een mogelijkheid, dat is om een puppyverzekering of een hondenverzekering af te sluiten. Door middel van deze verzekering kan je de rekeningen die je krijgt van de dierenarts vergoed krijgen. Als je vaak een behandeling nodig hebt dan kan dit bespaarde bedrag aardig hoog oplopen, al helemaal als je een soort hond hebt waarvan bekend is dat een behandeling vaak voorkomt. Kies dus voor een goedkope verzekering en bespaar aanzienlijk wat geld, wel zo fijn als je een puppy of een hond thuis hebt zitten.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs