Hond uit asiel

Hond uit het asiel

Hond uit het asiel

[ez-toc]

We zien dat steeds meer mensen in Nederland op zoek zijn naar een hond. Het is namelijk toch wel erg gezellig om een huisdier thuis te hebben, voor jou en voor je kinderen. Nu kun je natuurlijk een hond kopen bij een fokker, of je kunt er voor kiezen om een hond af te nemen van een bekende. Dit zijn de twee manieren waarop de meeste mensen aan een hond komen. Deze liggen dan ook het meest voor de hand. Maar wist je dat er nog een mogelijkheid is? Dit is om een hond uit het asiel te halen. Wat zijn hier nu de voordelen van en waar moet je op letten? Lees verder om daar achter te komen!

Waarom een hond uit asiel nemen?

Veel mensen zijn altijd een beetje wantrouwend tegenover honden uit het asiel. Ze denken dat deze honden ziek zijn, anders hadden mensen ze niet weggedaan toch? Dit beeld is helemaal fout, een kan namelijk ook gewoon kerngezond zijn en toch in het asiel belanden. Je kunt dus deze honden echt wel een tweede kans geven. Een hond uit het asiel is altijd gekenmerkt, hierdoor kun je precies zien wat de hond heeft. Sommige honden komen in het asiel als de baasjes gaan scheiden, andere honden zitten daar vanwege een ziekte van de baas. Het is dus niet zo dat iedere hond in het asiel te oud of te ziek is, dit idee moet je dan ook uit je hoofd zetten.

Voordelen van hond uit asiel

Er zitten verschillende voordelen aan het kopen van een hond uit het asiel. Het eerste voordeel is dat je weet met wat voor soort hond je te maken hebt. Zo kan je dus zien of het een energieke hond is, of dat het een hond is die juist heel rustig is. Hierdoor kan je heel eenvoudig een hond uitzoeken die precies bij je past, zo heb je echt een super leuk beestje. Een ander voordeel is dus dat je de hond een tweede kans geeft, een kans om ook een gezellig leven te lijden. Dit voelt natuurlijk altijd al gewoon goed. Ook zijn de honden vaak al opgevoed. Hierdoor hoef je niet talloze soorten trainingen te volgen, ze zijn namelijk vaak al helemaal zindelijk. Dit scheelt een hoop tijd, en ook nog eens een hoop geld. Mocht je een rashond willen dan ben je veel minder geld kwijt dan bij een echte fokker, dat is dus nog een groot voordeel!

Start met vergelijken

Nadeel van hond uit asiel

Er zitten echter ook enkele kleine nadelen aan het kopen van een hond uit het asiel. Zo heeft een hond soms problemen, hierdoor moet je iets geduldiger zijn. Echter zijn het nooit gevaarlijke honden, dit wordt namelijk altijd aangegeven. Het kan dus alleen zijn dat je mogelijk een cursus moet volgen om het gedrag een beetje aan te sturen. Het andere nadeel is dat de hond al weer een stukje ouder is, hij zal dan ook niet zo oud worden als een nieuw hondje. Maar wees niet getreurd, normaal worden honden heel oud. Je kunt er dus genoeg plezier mee hebben!

Kosten hond uit asiel

Hoeveel je voor een hond uit het asiel moet betalen hangt vaak af van de leeftijd van het beestje. Omdat oudere honden niet zo vaak gekozen worden , liggen de prijzen voor die honden lager dan bij jonge honden. Puppies zijn natuurlijk het populairst hier betaal je dan ook meer voor. Het is echter wel mogelijk om globaal een prijs vast te stellen. Voor een seniorhond betaal je gemiddeld tussen de € 60 – € 70. Voor een volwassen hond ben je gemiddeld tussen de € 100 – € 130 kwijt. Voor een puppy tot 10 weken oud betaal je gemiddeld tussen € 110 – € 20. In sommige gevallen wordt er voor een rashond iets meer gerekend.

Hond laten verzekeren

Het is dus een heel leuk idee om een hond uit het asiel te nemen, zo kan je de hond toch nog een tweede kans geven op een gezellig gezin. Er zijn alleen honden voor wie wel een cursus nodig is om het gedrag ietwat aan te passen. Ook is niet iedere hond in het asiel gechipt en ze hebben niet altijd alle vaccinaties gehad. Dit kan er voor zorgen dat je nog best wel wat geld kwijt bent om het beestje op te voeden. Je moet dit normaal gesproken allemaal zelf betalen, echter is er een alternatief. Dat is om een honden verzekering af te sluiten. Door middel van deze verzekering krijg je de kosten die je maakt voor jouw hond of puppy vergoed. Bij ons kun je al deze verzekeringen vergelijken, zo weet je precies welke bij je past.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs