pexels-muhannad-alatawi-58997

Hulpmiddeltjes als je hond een ontsteking in zijn bek heeft

Hulpmiddeltjes als je hond een ontsteking in zijn bek heeft

[ez-toc]

Je wilt natuurlijk altijd dat het goed zit met de gezondheid van jouw hond. Daarom is het belangrijk om zijn bek goed schoon te houden. Dit kan voorkomen dat hij last krijgt van een nare ontsteking in zijn bek. Deze ontstaan namelijk wanneer zijn bek niet goed schoon wordt gehouden en wanneer schadelijke bacteriën hun vrije gang kunnen gaan. Hiervoor hoef je echt niet per se naar de dierenarts, maar je kunt dit ook gewoon thuis doen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale speeltjes of tandenborstels die kunt gebruiken om de bek van je hond zo schoon mogelijk te houden. Lees snel verder om te kijken hoe je het beste jouw hond kunt helpen wanneer hij last heeft van een ontsteking in zijn bek.

Wat voor ontstekingen

Als je dus de bek van je hond niet goed schoon houdt, kan hij last gaan krijgen van ontstekingen. Deze kunnen zeer pijnlijk zijn en kunnen er zelfs toe leiden dat je hond zijn tanden verliest. Dit wil je natuurlijk kosten wat het kost voorkomen. Zo’n ontsteking kan zijn aan het tandvlees of zich bijvoorbeeld uiten in rotte tanden. Als je hond hier langere tijd mee blijft lopen, kan het ernstige gevolgen hebben. Het kan erg lastig zijn om erachter te komen dat je hond hier last van heeft, want hij laat dit niet altijd merken. Dit Is ook meteen de reden waarom het zo belangrijk is dat je regelmatig de bek van je hond goed schoonmaakt.

Voorkom heel eenvoudig een ontsteking met drinkwater additief

Je kunt heel gemakkelijk ontstekingen in de bek van je hond voorkomen door hem regelmatig drinkwater additief van California Pets te geven. Dit is een vloeistof die je toe moet voegen aan zijn drinkwater waardoor het reinigend werkt. Zo worden de schadelijke bacteriën in de bek van je hond bestreden waardoor er geen tandplak kan ontstaan. De bek van je hond blijft dus mooi schoon en gezond zodat hij ook geen last zal krijgen van pijnlijke ontstekingen in zijn bek. Daarnaast is dit product erg gemakkelijk om te gebruiken. Je hoeft alleen maar een theelepel vloeistof toe te voegen aan het drinkwater van je hond en hij zal dit niet eens in de gaten hebben, waardoor hij het zonder problemen opdrinkt.

Zo heeft je hond altijd een frisse adem met de Pet Tooth Stick

Je kunt er heel eenvoudig voor zorgen dat de bek van je hond schoon blijft door de AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden te gebruiken. Het poetsen van zijn tanden is belangrijk omdat een groot deel van de honden na een aantal jaar last krijgt van tandplak of ontstekingen. Dit kan het welzijn en de gezondheid van je trouwe viervoeter enorm aantasten wat uiteraard niet fijn is. De Pet Tooth Stick is speciaal gemaakt voor huisdieren en heeft een kop die zeer absorberend werkt wanneer hij nat is. Op deze manier kan hij allerlei viezigheid en tandplak opzuigen en dus verwijderen van de tanden bij je hond zodat zijn gebit mooi schoon is en hij geen last zal krijgen van een ontsteking in zijn bek.

De Dental Chew Toy om een ontsteking in de bek te voorkomen

Je kunt je hond ook een speeltje geven om te voorkomen dat hij last krijgt van ontstekingen in zijn bek. Dit klinkt misschien niet logisch, maar er zijn verschillende speeltjes die het gebit van je hond grondig reinigen zodat er geen viezigheid blijft plakken. De Dental Chew Toy van Chewsi is gemaakt van natuurlijk rubber dat zeer goed is van kwaliteit. Je hond kauwt erop zonder dat hij het kapot kan kauwen, maar dat het wel zijn gebit schoonmaakt. Dit komt door de bobbelige structuur van het speeltje. Op deze manier kan er dus ook geen tandplak ontstaan en zal je trouwe viervoeter minder snel last krijgen van een ontsteking in zijn bek.
Een gezonde en schone bek met de Natural Tandspray
Een andere manier om een ontsteking in de bek van je hond te bestrijden is door gebruik te maken van de Natural Tandspray van Dr. Brite. Je hond zal gek zijn op deze spray die alleen maar natuurlijke middelen bevat. Het bevat ingrediënten die al heel lang gebruikt worden voor de mondgezondheid van de mens, zoals kokosolie. Kokosolie weekt de tandsteen van je hond los, houdt zijn tanden mooi wit en bestrijdt daarnaast ook nog de slechte bacteriën. Hierdoor krijgt tandplak dus niet de kans om te overleven in de bek van je hond en kan er dus ook geen pijnlijke ontsteking ontstaan. Deze biologische spray hoef je maar een paar keer per week te spuiten op het gebit van je hond en de rest van het werk wordt voor je gedaan.

Pak de ontsteking in de bek van je hond aan met de Tand- en Tandvleespen

Een hele eenvoudige en snelle manier om de bek van je hond te verzorgen, is door regelmatig gebruik te maken van de Tand- en Tandvleespen. Hiermee kun je tandplak en tandsteen bij honden verwijderen, waardoor je hond ook geen last zal krijgen van een ontsteking in zijn bek, bijvoorbeeld aan zijn tandvlees. Daarnaast helpt het ook om de conditie van zijn tandvlees te verbeteren waardoor het nog gezonder is. Bij de Tand- en Tandvleespen krijg je ook een spray die je op het gebit van je hond kunt spuiten om zijn tanden te reinigen. In deze spray zit onder andere kokosolie om schadelijke bacteriën te doden zodat zijn bek schoon blijft. Verder bevat de spray ook de plakkerige stof propolis,die een bacterie- en schimmeldodende werking heeft, net als de grapefruit zaadolie.

Een gezonde bek met de Pet Dental Kit van OxyFresh

Met deze Pet Dental Kit zit je zeker goed als je de bek van je hond wilt verzorgen. In deze set van OxyFresh zitten drie vinger tandenborstels en een tandpasta om de tanden van je hond helemaal schoon te poetsen. Verder zit er ook een tandenspray in die je op het gebit en op de tandvleeslijn van je hond moet spuiten. Op deze manier blijft hij helemaal verlost van tandplak en dus ook van bijvoorbeeld een tandvleesontsteking. Deze producten van OxyFresh bevatten ook actief zuurstof waardoor schadelijke bacteriën geen kans om zich te nestelen en om een ontsteking te veroorzaken.

Bron: https://www.demondzorgzaak.nl

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.