luizen hond

De kosten van jaarlijkse inentingen bij de hond

De kosten van jaarlijkse inentingen bij de hond

[ez-toc]

Als je thuis een hond of een puppy hebt dan zal je vast wel gemerkt hebben dat er aardig wat komt kijken bij het op laten groeien van een huisdier. Je moet bijvoorbeeld aardig wat rekeningen betalen ieder jaar. Een van de meest voorkomende soort rekeningen zijn bedoelt voor de jaarlijkse inentingen. Het vaccineren van de hond is belangrijk voor de gezondheid van jouw huisdier, door deze injecties weet je zeker dat jouw hond kern gezond is. Maar wat zijn nu precies de jaarlijkse kosten om een hond inentingen te geven? Lees verder om daar achter te komen!

jaarlijkse inentingen hond

De kosten van jaarlijkse inentingen voor de hond

Voor de inentingen van je hond betaal je niet alleen de kosten voor het consult, maar ook de kosten van de vaccinatie die jouw huisdier nodig heeft. De kosten van vaccinaties voor de hond zijn verschillend voor ieder soort inenting en het verschilt natuurlijk per dierenarts hoeveel je moet betalen. Ook is er een verschil in prijs als we kijken naar een enkele cocktail of naar een individuele spuit. De cocktail is eigenlijk een injectie met meerdere soorten vaccinaties. Deze zorgt er dus voor dat jouw hond tegen veel meer beschermd is dan voorheen. Ook is het zo dat de cocktails in verhouding goedkoper zijn. In het begin betaal je dan wel meer, als je het gaat uitrekenen dan ben je wel degelijk minder kwijt.

Het is dus niet echt vast te stellen wat de kosten per jaar zijn voor jouw hond. Iedere hond is weer anders en lang niet iedere hond heeft even vaak een injectie nodig voor een of ander ziekte. Wel kunnen we kijken naar de gemiddelde prijzen voor de vaccinaties, dan kun je ongeveer voor jezelf inschatten hoeveel je kwijt bent in een jaar. Voor een grote cocktail betaal je al snel €49,-, voor een kleine cocktail ben je €45,- kwijt. Als we kijken naar een injectie voor kennelhoest dan zien we dat hier de prijs iets hoger ligt, deze injectie ligt namelijk op €55,-.

Start met vergelijken

Het is dus een beetje verschillend per hond en per ziekte. Zo kan het ook zijn dat jouw hond eerst een bloedonderzoek nodig heeft voordat hij een vaccinatie zal krijgen. De kosten zullen in dit geval dan ook veel hoger liggen, een bloedonderzoek kost namelijk al €100,-. Op internet kun je altijd wel ergens een overzicht vinden van de actuele prijzen van een vaccinatie. Deze kloppen natuurlijk niet altijd precies maar ze geven wel een beeld over hoeveel je nu precies kwijt zou zijn.

Hond laten verzekeren

Je hebt het al gezien, een hond in huis nemen is niet echt goed voor je portemonnee. Gelukkig is er een manier om deze kosten te beperken tot een minimum, dit is door een hondenverzekering af te sluiten. Door middel van deze verzekering zijn de kosten die je maakt declareerbaar, je betaalt natuurlijk wel een maandelijkse premie maar dit zal altijd minder zijn dan het uiteindelijk te betalen bedrag aan de rekeningen. Een hondenverzekering is dus de ideale manier om kosten te besparen voor jouw hond. Dit komt door het feit dat vele kostenposten mogelijk te vergoeden zijn. Zo zijn er aanbieders van deze verzekeringen die vrijwel alle kosten die je maakt vergoeden. Op onze site kun je dus terecht voor een overzicht van de diverse verzekeringen voor honden en andere huisdieren, zo kan je gelijk zien wat nu precies de beste verzekering voor jou zou zijn.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs