Kanarie is ziek

Kanarie is ziek

Kanarie is ziek

[ez-toc]

Een kanarie die gezond is maakt een levendige en vrolijke indruk. Vogels die mager zijn, of waarbij de veertjes aan de onderzijde bij de staart niet schoon zijn, kunnen aandoeningen onder de leden hebben. De veren moeten goed aansluiten, de vogel mag niet bol zitten. Ook mag hij niet hoorbaar ademen of met open bek ademen. Bij het opblazen van de veertjes van de buik mogen geen donkerrode of donkerpaarse vlekken te zien zijn. Als je een zieke kanarie ziet, tref dan gelijk je maatregelen. Vang de betreffende vogel uit de kooi en plaats deze in een speciale ziekenkooi. Doordat je de vogel hebt gesepareerd, kun je hem beter in de gaten houden. Ook voorkom je tegelijk dat hij andere vogels aansteekt en kun je de vogel indien nodig individueel behandelen tegen zijn ziekte. Plaats voer en water bij de vogel in de ziekenkooi en zorg voor een aangename warme temperatuur. Het is ook een goed idee om druivensuiker door het drinkwater vermengen als de kanarie verzwakt is. De suiker wordt snel opgenomen en geeft een extra energiestoot waardoor jij of de dierenarts meer tijd krijgt om erachter te komen wat de vogel heeft. Als je weet hoe je dit moet doen, kun je de verdunde druivensuiker eventueel met behulp van een kropnaald toedienen, zodat de kanarie het zeker en direct binnen krijgt. Op deze manier kun je de kanarie ook gemakkelijk ontwormen of andere medicatie toedienen. Vogels die slecht in conditie zijn maar nog geen hevige ziekteverschijnselen vertonen, kun je verder ook een vitamine-/mineralenkuur geven. Zelf verder medicatie geven is voorbehouden aan vogelhouders met veel ervaring, omdat je de toestand van de vogel alleen erger maakt als je de verkeerde diagnose stelt. Tenzij je veel ervaring hebt met zieke vogels breng je de vogel naar een gespecialiseerde dierenarts.

InShared dierenverzekering voor de hond

Het is ook belangrijk om naast konijnen, katten en paarden je hond te laten verzekeren. Als je eenmaal een hond hebt aangeschaft moet je nu eenmaal ook denken aan een verzekering. Voor jezelf of jouw gezin heb je diverse verzekeringen afgesloten in geval van ziekte of overlijden. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan als er zich onverhoopt iets voordoet. Echter vele hondeneigenaren zijn niet goed verzekerd als er onverwacht iets met hun huisdier gebeurd. Dan komen zij voor grote financiële uitgaven te staan die voorkomen hadden kunnen worden.

Het is ook verstandig om de verschillende verzekeringen voor je huisdier met elkaar te vergelijken. Zo kun je zien welke verzekering het beste bij jou past. De dierenverzekering van InShared promoot bijvoorbeeld dat zij goedkope premies hanteren per maand. Zij bieden ook een aanvullende Huisdier & Zorg verzekering aan. Mocht er aan het eind van het jaar nog geld open staan dat je niet hebt opgemaakt, dan keert inShared dat bedrag uit. Het kan namelijk gebeuren dan je de verzekering niet nodig hebt gehad omdat je kat of hond het hele jaar geen klachten heeft gehad. Mocht dit het geval zijn dan stort InShared dit bedrag weer terug op jouw rekening. De verzekeraar zegt dan ook niet voor niets dat als we allemaal samen proberen schade te voorkomen, we op die manier de kosten laag kunnen houden. De verzekeringen blijven dan betaalbaar en houden we geld over voor het uitkeren van de jaarbeloning.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs

Coccidiose bij vogels

Coccidiose bij vogels

Coccidiose bij vogels is een ziekte die veel voorkomt bij vogels. Deze aandoening is bij een vroege identificatie goed te

Bek- en vederrot bij vogels

Bek- en vederrot bij vogels

Bek- en vederrot wordt veroorzaakt door een circovirus, en komt voor bij papegaaiachtigen. Vogels raken met deze aandoening besmet door

Benieuwd naar de vogelverzekering van Figo Pet?