kosten operatie losse knieschijf 2

De kosten voor een operatie aan een losse knieschijf bij de hond

De kosten voor een operatie aan een losse knieschijf bij de hond

[ez-toc]

Een hond in huis hebben is niet elke keer leuk. Zo kost een hond ten eerste aardig wat geld als we kijken wat het in een jaar nu precies kost. Het is dus niet zo goed voor je bankrekening om een hond te hebben in huis. Een ander nadeel is dat de hond last kan gaan hebben van bepaalde aandoeningen of van andere afwijkingen. Zo kan het zijn dat de hond last heeft van een afwijking aan de knieschijf, deze zit dan los.

Het is een probleem wat regelmatig voorkomt bij de hond, en dan met name bij de honden die al een beetje oud beginnen te worden. Het is dan ook niet echt iets waar je onderuit kunt komen, veel honden hebben zwakkere botten na verloop van tijd. Wil je weten wat het is en hoe duur een operatie is om een losse knieschijf te behandelen dan moet je snel verder lezen!

Wat is een losse knieschijf nu eigenlijk?

Een losse knieschijf is een orthopedische aandoening welke we vaak zien bij honden. Bij deze aandoening komt er een stukje kraakbeen met bot bij de knieschijf terecht. Het is belangrijk om over te gaan tot een operatie als de hond niet kan rusten of wanneer het niet over gaat. Over het algemeen kosten zulke grote operaties al snel €300,- tot €1.500,-. Hier kijken we straks nog even naar.

Eerst wordt er meestal een operatie gepleegd als een hond niet kan herstellen met rust en pijnstillers. Er wordt dan besloten om een operatie te houden om schade aan het gewricht  te beperken. Bij een losse knieschijf zit er een los stukje bot bij de knie schijf, deze zal dan worden verwijderd door de dokter. Dit kan via chirurgie of artroscopie.

Als jouw hond mank loopt dan kan het zomaar zijn dat hij last kan hebben van een losse knieschijf. Ook kun je het zien aan het feit dat de hond boos wordt als je hem op dat been tikt. Je kunt dus altijd even naar de dierenarts om te kijken of er inderdaad sprake is van een losse knieschijf.

Start met vergelijken

De kosten van een operatie aan losse knieschijven

Wat een operatie kost is erg verschillend van de behandeling en van de kliniek. Operaties kosten over het algemeen wel tussen de €300,- en €1.500,-. In sommige gevallen kan dit bedrag zelfs zo hoog zijn als €3.000,-.De oplossing is om te kijken naar hondenverzekeringsmaatschappijen die deze kosten deels vergoeden, of zelfs helemaal vergoeden. De prijs van de operatie is elke keer verschillend per kliniek. Het is namelijk zo dat een kliniek in de Randstad duurder zal zijn dan een kliniek in een dorp, dit is eigenlijk overal in Nederland

Ook scheelt het wat voor soort hond je hebt. Als je een grote zware hond hebt dan zal de prijs van de operatie stukken hoger zijn. De hond heeft dan namelijk meer narcose nodig om de operatie te krijgen, narcose is nu eenmaal niet goedkoop. Op die manier is het dus helemaal niet zo eenvoudig om te bepalen wat de prijs is van een operatie

Hond laten verzekeren

De prijzen van de operaties zijn dus altijd weer aan de hoge kant. Dit zorgt er voor dat je niet heel eenvoudig een keuze kunt maken om hem te laten opereren, niet iedereen kan zomaar deze bedragen betalen. Voor deze mensen is er een oplossing, dit is om jouw hond te laten verzekeren bij een van de dierenverzekeraars. Er zijn ontzettend veel soorten  aanbieders voor deze verzekering, elke verzekeraar heeft weer zijn eigen voor en nadelen.

Zo krijg je bij de verzekering van de OHRA de behandelingen vergod, het zou dan ook zo kunnen zijn dat je voor een operatie voor losse knieschijven flink wat kunt declareren. Zo kan de hond toch weer een normaal de dag door komen zonder mank te lopen.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs