Niezen hond

Wat zijn de kosten van een nekhernia operatie bij de hond?

Wat zijn de kosten van een nekhernia operatie bij de hond?

[ez-toc]

De zomer komt er weer aan, de tijd is dus aangebroken om weer lekker met je hond naar buiten te gaan. Het is altijd leuk om met jouw huisdier in het bos of in het park te wandelen, op die manier ben je er samen even uit. Het is alleen wel zo dat niet iedere hond dit kan doen, er zijn namelijk altijd honden die wegens omstandigheden niet normaal kunnen leven.

Start met vergelijken

Eén van de redenen waarom een hond niet normaal de dag door kan komen is omdat hij een nekhernia zou kunnen hebben. Het komt niet heel vaak voor, maar als het voorkomt dan wel je wel ver van huis. In dit artikel gaan we kijken naar de nekhernia bij de hond en we gaan bekijken wat de operatie nu eigenlijk kost.

Wat is een nekhernia nu precies?

Eerst moeten we kijken naar wat een nekhernia nu eigenlijk is. Een nekhernia is eigenlijk een scheurtje in het bindweefsel bij de tussenwervels. Dit komt voornamelijk voor bij de nek maar sommige honden kunnen het ook onderaan de wervels krijgen. Je kunt het behandelen door voldoende rust, door een behandeling of door medicatie.  De reden dat het zoveel pijn doet komt door het feit dat de zenuw geraakt wordt door het bot, de hond vind dit natuurlijk niet fijn.

Er zijn verschillende symptomen te herkennen die kunnen duiden op een nekhernia. De hond die kan bijvoorbeeld verlamd raken in zijn poten, dit komt allemaal doordat het bot op de zenuw drukt. Ook kan het zijn dat de hond heel veel pijn heeft, dit zie je vooral terug als de hond begint te blaffen of kermen als je hem aait.

Kosten operatie nekhernia

Een nekhernia is dus te behandelen op verschillende manieren. Als jouw hond deels verlamd is dan moet er echt geopereerd worden, anders bestaat de kans dat hij nooit meer kan bewegen. Ook is het belangrijk dat je op tijd naar de dierenarts gaat als je denkt dat er iets mis is met de hond. De operatie is er voor om de pijnreflexen van de hond weer op orde te krijgen, iets wat toch wel belangrijk is.

Mocht er een operatie nodig zijn dan ben je al snel tussen de €200,- en €1.500,- kwijt. Dit is dus wel degelijk een aanzienlijk bedrag. Mocht de operatie dusdanig lastig zijn dan kan het zelfs zo zijn dat het totale prijskaartje  €3000,- zal bedragen. Maar in de meeste gevallen is een serie pijnstillers en rust voldoende voor de hond om te herstellen.

kosten operatie nekhernia

Hond laten verzekeren

Het is dus helemaal niet zo goedkoop om een hond te laten opereren voor een nekhernia. In een ernstig geval ben je een aanzienlijk bedrag kwijt. Misschien wil je deze zorgen in de toekomst allemaal voorkomen, dat kan natuurlijk. Eén van de manieren om dit te doen is door een hondenverzekering af te sluiten voor jouw huisdier.

Met deze verzekering kun je de kosten die je maakt verhalen op de verzekeraar. Dit is wel zo handig want zo betaal je dus nooit meer te veel voor een bepaalde operatie. Bij sommige verzekeraars krijg je zelfs de gehele behandeling terug. Jouw hond laten verzekeren is dus de beste manier om aardig wat geld te besparen voor de behandelingen

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs