Nederlandse Databank Gemeenschapsdieren - NDG

NDG

NDG

[ez-toc]

De Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) is opgericht op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) en de Raad van Beheer. Deze samenbundeling van krachten betekent onder meer dat de zij de kosten van aanmelding voor het registratiesysteem laag kunnen houden. De kosten voor registratie zijn eenmalig €5,90. Naast de registratiekosten betaal je de chip en het laten inbrengen van de chip door de dierenarts. Deze kosten variëren per dierenarts. Een adres- of eigenaar wijziging moet je doorgegeven aan de NDG. Omdat je per post een nieuwe NDG pas ontvangt zijn hieraan kosten verbonden. De geregistreerde gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor de databank is opgericht: het opsporen en herenigen van het dier met de eigenaar. De registratie geldt voor de rest van het leven van jouw huisdier. Je krijgt na registratie een NDG pas als bewijs van inschrijving thuisgestuurd. De Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren heeft als doel: het opsporen en herenigen van een dier met zijn eigenaar. Daartoe registreert de NDG chipnummers van huisdieren. Na registratie van het chipnummer is de eigenaar van een gevonden huisdier snel terug te vinden. Dierenartsen en personeel van de dierenambulances en asielen kunnen de databank 24 uur per dag raadplegen. Op deze manier kunnen zij bij een (gevonden) dier eenvoudig achterhalen wie de eigenaar is. De NDG is met meer dan twee miljoen geregistreerde honden en katten de grootste databank in Nederland. De gegevens die door de NDG beschikbaar worden gesteld zijn in overleg met het College Bescherming Persoonsgegevens overeengekomen. Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en beheerd.

Om gevonden huisdieren snel terug te brengen naar de eigenaar geeft de NDG door middel van de baasjeszoeker de mogelijkheid om met het chipnummer de naam van het huisdier, de woonplaats en het telefoonnummer van de eigenaar op te vragen. Met dit systeem zorgen dierenartsen en dierenambulances er ieder jaar voor dat duizenden huisdieren weer veilig thuis komen. Wat er niet gepubliceerd wordt zijn: naam en adres van de eigenaar, rassoorten en leeftijd. Ook kan er via de website geen grote hoeveelheid aan data gedownload worden (scrapen). Wat er wel gepubliceerd wordt zijn: diersoorten, de naam van het huisdier, woonplaats, land van de eigenaar, jouw telefoonnummer en of het huisdier als vermist of overleden is opgegeven. Het aantal zoekopdrachten per uur is verbonden aan een maximum.

NDG-penning

Het is de nachtmerrie van elke huisdiereneigenaar; het weglopen van de hond of de kat. Je wil dan zo snel mogelijk met jouw huisdier herenigd worden. Dankzij de NDG-penning zit jouw lieveling binnen no time weer bij jou op schoot. De NDG-penning is eenvoudig te bevestigen aan de halsband van uw hond of kat. Hij is voorzien van een naam en telefoonnummer zodat de mensen die uw huisdier vinden direct contact met u kunnen opnemen. Ook voor dieren die al gechipt zijn, is de penning geen overbodige luxe. Het uitlezen van een chip door een dierenambulance of dierenarts kost vaak een heel bedrag. De NDG-penning kost u maar € 8,95 inclusief verzendkosten en het graveren van uw gegevens!

Reaal Dier & Zorg

Je zorgt ongetwijfeld goed voor uw huisdier. Gezonde voeding, voldoende beweging, alle inentingen worden op tijd gegeven en jouw dier is uiteraard geregistreerd.
Toch kun je niet voorkomen dat je zo nu en dan bij de dierenarts terecht komt. Daardoor kun je onverwacht geconfronteerd worden met hoge rekeningen. Om dit te voorkomen is er nu de dierenverzekering van Reaal Dier & Zorg (Voorheen Proteq Dier & Zorg). Maar waarom zou ik eigenlijk mijn huisdier verzekeren? Een logische vraag, maar… een ongeluk zit in een klein hoekje en een ziekte komt altijd onverwachts!

Jouw dierenarts kan de hond of kat vaak weer volledig genezen, maar rekeningen van € 800,- zijn echt geen uitzondering meer. Je moet dat geld dan wel hebben.
Als je voor jouw huisdier een verzekering afsluit, hoef je je over onverwachte medische kosten ten gevolge van een ongeval en/of ziekte geen zorgen meer te maken. Een prettige zekerheid, voor jou en voor jouw huisdier! Wat zijn de voordelen van Reaal Dier & Zorg? De voordelen zijn legio en daarom loont het zeer zeker om een verzekering af te sluiten. Het is de meest uitgebreide basis van Nederland, inclusief Castratie / Sterilisatie. De basisdekking kan uitgebreid worden met vier aanvullende dekkingen. De verzekering geeft de hoogste maximale vergoeding van alle verzekeraars in Nederland. De heupen en ellebogen zijn meeverzekerd in de basisdekking. Vanaf € 500,- hoef je niet meer zelf voor te schieten. Er zijn geen wachttermijnen voor pups en kittens. Je krijgt veertien dagen bedenktijd. In de basisdekking geldt een vergoeding van preventieve zaken zoals bijvoorbeeld de enting tot € 65 per jaar.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.