Niezen hond

Rode oren bij een hond

Rode oren bij een hond

[ez-toc]

Een hond is misschien wel het grootste maatje van de mens. Veel mensen hebben er een in huis, en veel mensen vinden het gewoon gezellig om thuis een huisdier te hebben. Het kan alleen zijn dat je iets opvalt aan een hond wat je niet zo goed kan plaatsen. Eén van deze dingen is dat een hond rode oren kan hebben.

Is het hebben van rode orden voor een hond nu iets schadelijks en kan het kwaad? Het is niet zo dat rode oren iets onschuldigs is, honden zijn nu eenmaal anders dan mensen. Het hangt dan ook een beetje van het geval af, niet iedere hond is hetzelfde. Lees snel verder om er achter te komen wat rode oren nu eigenlijk betekenen en wat je er aan kan doen.

Start met vergelijken

Wat zijn rode oren bij een hond?

De naam zegt het eigenlijk al, als een hond last heeft van rode oren dan zijn de oren rood. Dit is logisch, maar wat zijn de oorzaken dan precies?  Het kan zijn dat jouw hond een oorontsteking heeft.  Oorontstekingen komen best aak voor bij de hond en zijn een vervelend en vaak ook erg pijnlijk voor de hond. Het is daarom verstandig om een oorontsteking wel degelijk serieus te nemen en goed te behandelen. Bij een slechte behandeling kan de oorontsteking anders snel tot een chronisch probleem zorgen.

Er zijn verschillende symptomen voor een oorprobleem bij de hond. De hond kan met zijn oren aan het klapperen zijn of hij kan aan de oren gaan jeuken. Ook kan de hond gaan blaffen van de pijn als je hem op dat plekje aanraakt. Dit is dus al eigenlijk de meest belangrijke indicator dat hij ergens last van heeft. Moet je dan de dierenarts bellen? Het antwoord is ja, dit kun je voor de zekerheid doen.

Rode oren hond - afbeelding

Andere oorzaken voor rode oren

Er zijn natuurlijk nog veel mee oorzaken aan te wijzen voor de orde oren van een hond. Zo kan het zijn dat er iets in zit, bijvoorbeeld een steentje. Dit kan hij hebben gekregen tijdens het spelen in de tuin of in het bos. Ook kan het zijn dat er een mijt in het oor zit, deze zorgt voor een vervelende beet waar de hond last van heeft.

Daarnaast kan het zo zijn dat de hond last heeft gekregen van zijn oren door het zwemmen. Het water kan iets beschadigt hebben bij zijn gehoor, hierdoor heeft de hond last van irritatie aan zijn oorschelp. Maar er zijn nog veel meer oorzaken, voor de gehele lijst kun je altijd even een dierenarts bellen. Deze kan namelijk zo zien wat er aan de hand is met de hond.

De oplossingen voor de hond

Er zijn verschillende oplossingen voor de hond. Zo kan he zijn dat de hond een zalfje me zal krijgen om het op te lossen. Of de dokter kan kijken of er een behandeling vereist is om een mogelijk voorwerp uit zijn oren te halen. De dierenarts zal dus altijd kijken wat het beste is voor de hond, vandaar dat het dus noodzakelijk is dat je deze wel bezoekt!

Hond laten verzekeren

Mocht je hond nu inderdaad last hebben van rode oren dan is het dus handig om naar de dierenarts te gaan. Een nadeel is wel weer dat dit altijd aanzienlijk wat geld kan gaan kosten. Je moet namelijk de behandeling en de kosten van de medicijnen voor je rekening nemen. Dit is natuurlijk niet zo heel fijn, gelukkig is hier een oplossing voor bedacht. Door een verzekering voor je hond af te sluiten kan je namelijk flink wat geld besparen op de verschillende kosten die je maakt voor jouw huisdier. De kosten die je maakt worden namelijk vrijwel altijd vergoed door de verzekering.

Het maandbedrag wat je betaalt is in de meeste gevallen lager dan de kosten die je bespaart. Wil je nu de goedkoopste hondenverzekering afsluiten? Dan kun je dus op de bovenstaande link klikken om  naar onze vergelijking te gaan, hier staan alle verzekeringen op een rijtje.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs