bloed ontlasting 2

Wratten bij honden

Wratten bij honden

[ez-toc]

Mensen met een hond moeten nog wel eens naar de dierenarts, één van de dingen die de dierenartsen vaak voor zich krijgen is een hond met een aantal wratjes. Mensen schrikken hier een beetje van. Het ziet er namelijk toch een beetje gek uit en ze zijn bang dat hun hond ziek is. Maar is dit wel zo? Is het wel erg dat een hond wratjes heeft? Een wrat hoeft niet per se het einde van de wereld te betekenen, echter zijn er gevallen waarin het wel verstandig is dat je naar de dierenarts gaan. In dit artikel laten we zien wat wratten bij honden nu eigenlijk inhouden.

wratten honden 2

Is mijn hond ziek?

In de medische vaktermen worden de wratten ook wel beschreven als ‘verheven, bloemkoolachtige vast aanvoelende uitgroeisels van de huid veroorzaakt door virussen’. Dieren kunnen dus ook wratten krijgen, maar deze komen lang niet altijd door een infectie of door een bepaald virus. Jonge hondjes hebben nog wel eens last van ‘papillomen’ in de mondholte die mogelijk kunnen zorgen voor een smerige geur uit de bek van de hond. Papillomen zijn verschillende wratachtige woekeringen.

Deze worden mogelijk wel door een virus veroorzaakt en zijn besmettelijk voor de andere honden in de buurt. Bij oudere dieren zie je wel eens wratachtige woekeringen zonder dat de oorzaak bekend is. Ze kunnen onschuldig zijn, maar het kan ook gaan om kwaadaardige tumoren. Soms komen wratten voor bij de ogen en de leden van het oor. Ze gaan vaak uit van de kliertjes die in de ooglidrand zitten.

Het zijn meestal goedaardige soorten wratten, maar ze kunnen wel zorgen voor irritatie. De hond kan dan meer met de ogen knipperen, tranen of het oog open houden. Het is belangrijk om deze op tijd weg te halen. Als je te lang wacht, kan het een aardig nare operatie worden.

Start met vergelijken

Hoe kan het komen dat mijn hond wratten heeft?

Zoals je hierboven al heel even hebt kunnen lezen is het niet altijd bekend waar de wratten vandaan komen. Het kan zijn dat de hond een infectie heeft, maar het is niet zo dat ieder wratje duidt op een of nadere ziekte. Het is dus wel belangrijk dat je er een beetje op let. In sommige gevallen kan het namelijk wel een kwaadaardige tumor zijn. Deze zijn te behandelen, mits je wel op tijd bent bij de dierenarts. Zie je dus dat jouw hond last heeft van de bovenstaande soort wratten wacht dan niet te lang maar laat er iemand naar kijken!

Mijn hond verzekeren

Het is dus mogelijk dat jouw hond een behandeling moet krijgen om van de wratjes af te komen, dit gebeurt wel vaker. Het is dus niet altijd iets om je veel zorgen over te maken. Het is alleen wel weer zo dat de prijzen van deze behandelingen aardig op kunnen lopen. Je moet namelijk vaak betalen voor de behandeling, de opname en de medicijnen. Als je pech hebt dan kost dit al snel enkele honderden euro’s. Je kan er ook voor kiezen om een hondenverzekering af te sluiten, maar wat zijn hier nu de voordelen van?

Door middel van een hondenverzekering kun je de kosten declareren bij de verzekeraar waarbij jij aangesloten bent. Sommige verzekeringen vergoeden natuurlijk meer dan de andere verzekeringen, dit is nu eenmaal zo. Omdat je veel kunt declareren kan je dus aardig wat geld besparen. Het bedrag wat je bespaart is in veel gevallen lager dan de maandelijkse premie, wel zo handig dus. Wil je een overzicht van e meest goedkope hondenverzekeringen? Bekijk dan het overzicht op de pagina van onze hondenverzekering vergelijking.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs