Prijs vaccinatie

Ik wil een hond kopen

Ik wil een hond kopen

[ez-toc]

In Nederland heb je een hoop mensen die er voor kiezen om een hond in huis te nemen. Hier kan iedereen weer zo zijn eigen beweegredenen voor hebben. Sommige mensen willen een beetje gezelligheid in huis, andere mensen willen een hond waar de kinderen mee kunnen spelen. Dat is dan ook zo mooi aan het kopen van een hond. Er zijn talloze soorten honden, iedere soort hond past wel weer bij een ander soort persoon. Zo heb je rustige en drukke honden, kleine en grote. De vraag is, waar moet je allemaal op letten als je besluit om een hond te nemen? In dit artikel gaan we kijken wat je nu eigenlijk moet doen als je een hond wilt hebben.

Ik wil een hond

De voor- en nadelen van een hond hebben

Er zitten natuurlijk veel voordelen aan het hebben van een hond. Zo heb je op die manier altijd een beestje wat op je wacht als je thuis komt. Dit is leuk voor mensen die geen partner hebben of die vaak alleen thuis zitten. Maar het is dus ook bijzonder leuk voor de kinderen. De kids kunnen op die manier toch lekker rennen en spelen buiten, zonder dat jij zelf er achter na moet rennen. Het zijn de gezelligheid en de energie die er voor zorgen dat een hond echt een goed idee is voor bij jou in huis.

Er zitten echter ook een aantal nadelen aan het hebben van een hond. Zo moet je namelijk wel weer iedere dag naar buiten om de hond uit te laten, dus ook als het niet zo lekker weer is. Dit is nu eenmaal iets waar je niet onderuit kan. Ook ben je aardig wat geld kwijt, het hebben van een hond in huis is niet bepaald gratis. Zo zijn er diverse behandelingen waar je voor moet betalen. Je kan echter wel voor jouw hond of voor jouw puppy een verzekering afsluiten, hier komen we straks nog op terug.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van een hond?

Ook zijn er verschillende dingen te bedenken waar je rekening mee moet houden voordat je besluit om een hond in huis te nemen. Zo moet je wel even kijken naar de soort hond die je graag wilt hebben. Mocht je allergisch zijn dan kun je kiezen voor een hond met een anti allergeen vacht, hierdoor loop je in ieder geval niet om de minuut te niezen. Je moet ook een beetje rekening houden met het karakter van de hond. Sommige honden hebben nu eenmaal meer beweging nodig dan de andere honden, als je dus niet zo vaak thuis bent is het handiger om een rustige hond te pakken. Je kunt dit allemaal heel eenvoudig terugvinden op het internet, je hoeft alleen maar het soort ras in te typen wat je graag wilt hebben. Zo kan je in een ogenblik zien wat voor soort hond dat nu eigenlijk is.

Start met vergelijken

Je moet dus ook rekening houden met het feit dat een hond nu niet bepaald goedkoop is. Er zijn verschillende kostenposten waar je rekening mee moet houden. Zo moeten de behandelingen uiteraard betaald worden, als je een jonge hond hebt dan ben je nog best wel wat geld kwijt. Maar je moet ook de medicijnen en de inentingen betalen, deze zijn om de zoveel maanden nodig. Ook voor de kosten kun je altijd op Google kijken, vaak zijn er wel algemene richtlijnen te vinden die de prijs weergeven.

Waar kan ik een hond kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je een hond kan kopen. De eerste manier is gewoon via een vriend of een kennis. Dit gebeurt toch nog vaker dan je zou denken. Sommige mensen krijgen ongewenst puppy’s in huis. Deze willen ze niet dus besluiten ze om deze te verkopen. Het is echter beter om te kiezen voor een hond van een professionele fokker of voor een hond uit het asiel. Je weet dan namelijk veel beter wat er met de hond aan de hand is, wat de huidige situatie is van de hond. Je wilt namelijk niet een hond hebben die ziek is, dat is natuurlijk logisch. Daarom is het belangrijk dat je goed weet waar jouw hond nu eigenlijk vandaan komt.

Mijn hond verzekeren

We hebben het er al even over gehad, een hond in huis nemen is niet bepaald goedkoop. Gelukkig is er een manier om deze kosten tot het minimum te beperken, dit is door een hondenverzekering af te sluiten. Door middel van deze verzekering kun je de kosten die je maakt declareren, je betaalt natuurlijk wel een maandelijkse premie maar dit zal altijd minder zijn dan het uiteindelijk te betalen bedrag. Een hondenverzekering is dus de ideale manier om kosten te besparen. Dit komt door het feit dat vele kostenposten vergoed worden. Zo zijn er aanbieders van deze verzekeringen die vrijwel alles geheel vergoeden. Op onze site kun je dus terecht voor een vergelijking van de verschillende verzekeringen voor honden en andere dieren, zo kan je gelijk zien wat nu precies de meest goedkope verzekering is die je af kan sluiten.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs