Prijs vaccinatie

Moet ik mijn hond wel of niet verzekeren?

Moet ik mijn hond wel of niet verzekeren?

[ez-toc]

Een hond in huis is niet echt goedkoop. Je moet namelijk een hoop dingen kopen en betalen om er voor te zorgen dat jouw hond goed op kan groeien. Ben je op zoek naar een hond, maar weet je niet echt hoe duur het is om een hond te nemen? Lees hier wat de kosten van een hond zijn om te weten hoeveel een hond nu eigenlijk kost. Heb je al wel een hond maar twijfel je of je een verzekering moet nemen dan moet je snel verder lezen!

Een hond verzekeren, wat is het?

Een verzekering voor de hond is eigenlijk hetzelfde als eenieder andere verzekering. Het is een verzekering waarmee je de kosten voor de hond kunt verhalen op de verzekeraar.  Er zijn natuurlijk ontzettend veel soorten aanbieders voor de hond, elke verzekering heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Het is dus altijd een beetje zoeken naar de beste verzekering.

De verzekering werkt als volgt. Je moet in de maand een bepaald bedrag betalen, dit is ook wel de maandelijkse premie. Deze premie is vaak niet zo hoog, al kun je hem door het verschuiven van het eigen risico zo hoog maken als je zelf wilt. Op die manier kun je dus heel eenvoudig zelf samenstellen hoeveel je nu zou willen betalen in de maand om de hond te laten verzekeren.

Start met vergelijken

Wat dekt de verzekering?

Niet iedere verzekering vergoed natuurlijk hetzelfde, dit is logisch anders zou er maar een soort verzekering nodig zijn. Er zijn echter wel een paar kosten die door vrijwel iedere aanbieder vergoed worden. Zo is het dat de inentingen vrijwel altijd onder de verzekering vallen. Deze kun je dus als het ware verhalen op de verzekering. De kosten voor de jaarlijkse inentingen zijn nog best hoog, dat is dus mooi meegenomen.

De behandelingen vallen in de meeste gevallen ook onder de verzekering. Denk dus aan mogelijke operaties die jouw hond nodig heeft. Dit geldt ook zo voor de meeste medicijnen die een hond nodig kan hebben. Het kan alleen wel zijn dat je bijvoorbeeld een deel van de kosten voor jouw rekening moet nemen. Het hangt heel erg af wat voor soort medicijnen jouw hond nodig heeft. Je kunt altijd even op internet kijken of die medicijnen die je nodig hebt wel vergoed worden door de verzekering.

De voordelen van een verzekering

Het voordeel van een verzekering is dus dat je de kosten die je maakt vergoed kunt krijgen van de verzekering. Hierdoor ben je op jaarbasis natuurlijk veel minder geld kwijt aan jouw hond. Je hebt tenslotte allerlei kosten die je terug kunt krijgen op de verzekering. Deze kosten zijn eigenlijk altijd de meest voorkomende kosten, je kunt dus aanzienlijk veel geld besparen.

Ook is het zo dat je veel geld kunt besparen als jij een hond hebt waarvan bekend is dat deze vaak naar de dierenarts zal moeten. Dit zorgt er dus eigenlijk voor dat je een hond kunt nemen met bepaalde voorwaarden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de hoge kosten die bij deze hond horen. Op die manier kunnen veel meer mensen een hond nemen die ze echt willen hebben, niet alleen omdat het een goedkope hond is.

De nadelen van een verzekering

Er zitten natuurlijk ook wel nadelen aan het hebben van een verzekering. Zo moet je iedere maand wel een bedrag betalen. Als jij een hond hebt die eigenlijk nooit naar de dierenarts moet dan kan het een beetje zonde zijn van het geld om dit allemaal aan de hond uit te geven.

Een ander nadeel is dat je alsnog het eigen risico moet betalen. Voor sommige operaties ben je dus alsnog enkele honderden euro’s kwijt om het te laten doen, afhankelijk natuurlijk van wat jouw eigen risico is. Ook moet je weer op zoek gaan naar een goede verzekering, dit bekent dat je weer veel tijd besteed en een hoop papierwerk zal krijgen voor in de kast.

wel of niet verzekeren hond 2

Laat je hond verzekeren

We denken dat het wel degelijk loont om jouw hond te laten verzekeren. Je kunt namelijk veel meer geld besparen als je wel een verzekering hebt.  Je stuurt namelijk gewoon de rekening door naar de verzekering, je krijgt vrijwel alles terug. En sommige kosten moet je nu eenmaal toch betalen, een inenting is nu eenmaal een vereiste voor een hond, hier kom je niet onder uit.

Bij ons kun je de goedkoopste hondenverzekeringen vinden. Zo hoef je in ieder geval niet meer te veel te betalen voor jouw hond. Er staan diverse aanbieders op, zo heb je dus veel keus bij het afsluiten van een bepaalde verzekering. Maak de keuze en neem een hondenverzekering, het zal je verbazen hoeveel je kunt besparen!

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs