Zwangerschap hond

Wat kost een hond?

Wat kost een hond?

[ez-toc]

Wil je een hond nemen voor in huis? Dan is het belangrijk om je bewust te zijn van de kosten die dit met zich meebrengt. Ten eerste brengt het kopen van de hond zelf kosten met zich mee, maar daarnaast zijn er nog veel meer kosten die vaak vergeten worden. Denk aan de verzorging van de hond of incidentele kosten wanneer er wat met de hond gebeurt. Hieronder geven we meer informatie over alle kosten die een hond met zich mee kan brengen.

Start met vergelijken

Het kopen van een hond

Bij het kopen van een hond heb je verschillende opties. Daarmee bedoelen we niet alleen het ras, maar juist de plek waar je de hond koopt. Zo kun je een hond in het asiel kopen wat vaak de goedkoopste optie is. Veelal betaal je rond de 100,- euro voor een hond uit het asiel. Een voordeel is dat deze honden medisch zijn gekeurd, gechipt, geregistreerd en zijn ingeënt. Het is daarom aan te raden om altijd eerst even bij een asiel te kijken voordat je bij een fokker kijkt.

De kosten bij een fokker kunnen sterk uiteenlopen. Gemiddeld liggen de kosten bij kleinere rassen rond de 400,- euro, voor rassen met een middelgrote hond rond de 650,- euro en voor grote rassen rond de 800,- euro.

Verzeker_je_bij_OHRA

Kosten voor de verzorging

De kosten voor de verzorging van de hond is een kostenpost die door de meeste mensen vaak wordt onderschat. Deze kosten beperken zich namelijk niet alleen tot de kosten voor de voeding. De kosten voor de dierenarts, inentingen, het chippen of andere kosten komen er namelijk ook nog bovenop. Daarnaast zijn er incidentele kosten wanneer je hond bijvoorbeeld ziek wordt. Dit kan hele vervelende kosten opleveren waar je niet op zit te wachten. Gemiddeld liggen deze kosten rond de 1000,- euro per jaar, maar bij ziekte van je hond kan dit bedrag nog verder oplopen.

Om ervoor te zorgen dat je niet voor deze onverwachte kosten komt te staan kun je een dierenverzekering afsluiten. Je betaalt een vast bedrag per maand en vervolgens worden veel van de bovenstaande kosten gedekt door de verzekering. Je hebt de keuze uit veel verschillende verzekeringen, waaronder goedkope dierenverzekeringen.

Overige kosten bij een hond

Er zijn nog een paar kostenposten waar je mee te maken kunt krijgen. Hieronder benoemen we een aantal kostenposten die je niet mag vergeten.

  • Voornamelijk bij pups gebeurt het soms dat er een gehoorzaamheidscursus nodig is om ervoor te zorgen dat de hond op latere leeftijd beter luistert.
  • Een hondenpension tijdens vakantie. Bij de meeste pensions zitten de kosten rond de 10,- euro per nacht.
  • Speeltjes, hondenhok, uitlaatriem etc.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs