Puppy zindelijk

Puppy zindelijk maken

Puppy zindelijk maken

[ez-toc]

Een puppy in huis is natuurlijk ontzettend leuk, je hebt een beestje om mee te knuffelen en te spelen. Daarnaast zijn kinderen altijd helemaal gek op puppy’s. Er zit alleen een paar nadelen aan het hebben van een puppy, een daarvan is het feit dat het hondje in het begin nog niet zindelijk is. Dit is dan ook niet heel fijn om te hebben, om overal poep en plas in huis te vinden zit niemand echt op te wachten.

Nu is dit wel af te leren, je moet er alleen wel weer een beetje moeite voor doen. Een ander nadeel is dat het hebben van een pup nog niet zo heel erg goedkoop is, maar ook hier is weer een oplossing voor. Dit is de pup verzekering. Wat zijn nu de methodes en manieren om een puppy zindelijk te maken? En waarom zou ik een verzekering voor mijn pup nemen? Lees snel verder om daar achter te komen!

Puppy zindelijk

Hoe maak ik mijn puppy zindelijk?

Pups kunnen niet zo lang wachten met het plassen en poepen. Als ze moeten, dan doen ze het echt gelijk. Zorg er dus voor dat je je hond wel op tijd uitlaat. Een goede bench kan helpen, al helemaal om de puppy zindelijk te laten worden. Je hond zal beter zijn best doen om zijn plas en poep op te houden wanneer hij een plaatsje heeft gevonden in de bench. Deze lijkt qua grootte erg op een nest, een puppy zal nooit zijn nest bevuilen.

Start met vergelijken

Hoe vaak moet ik een puppy uitlaten?

Het is niet altijd makkelijk om te weten hoe vaak je een hond nu precies moet uitlaten. De meeste mensen hebben geen idee wat het beste aantal is als we kijken naar de pup. We hebben om het jou wat makkelijker te maken hier een overzicht gemaakt van alle keren dat je een pup moet uitlaten.

Leeftijd puppy Plas ophouden Hoe vaak naar buiten in
24 uur
8 weken 2 uur 12 keer
12 weken 3-4 uur 6-8 keer
16 weken 4-5 uur 5-6 keer
20 weken 5-6 uur 4-5 keer
6 maanden 6-8 uur 3-4 keer
7 maanden 12 uur 3 keer

Niet te lang in de bench

Laat je hond alleen niet voor heel lang in de bench zitten. Gebruik de bench als je even niet op je hond kunt letten of wanneer je naar bed gaat. Wil je een bench toch gebruiken? De bench mag niet zo groot zijn. Het nestidee neemt dan namelijk af. Als je de bench gekocht hebt en je hond is nog klein, maak de bench gewoon een stukje kleiner. Gebruik natuurlijk geen dingen waaraan de hond kan knagen of zich kan bezeren. Maar het beste is nog altijd natuurlijk naar buiten met de hond, ook wel het uitlaten.

Ik heb geen achtertuin, wat nu?

Goed, je hebt geen achtertuin. Dit betekent niet dat je hond niet kan uitlaten. Je hebt altijd wel een hondenveldje in de buurt, hier kan je hem dan ook heel eenvoudig even uitlaten. Als je dit nu combineert met een goede bench dan heb je eigenlijk hetzelfde resultaat, al zal je toch echt wel een keer moeten beginnen met het uitlaten van de hond. Je moet er nu eenmaal ooit mee beginnen, wacht hier dus niet te lang mee!

Als je namelijk te lang blijft wachten met het uitlaten en zindelijk maken dan zal het alleen maar lastiger worden om dit in het vervolg wel te doen. Het is dus belangrijk dat je in de eerste levensjaren van de pup al af en toe naar een hondenveldje gaat, of een blokje om. Ga er dus lekker op uit en neem je pup mee, zo leert hij het al super snel!

Hoe beloon ik mijn puppy bij goed gedrag?

Je kan natuurlijk je pup belonen als hij iets goeds gedaan heeft of als hij stappen heeft gemaakt richting zijn zindelijkheid. Zo kan je hem iets lekkers geven, dit werkt altijd wel. Al moet je er wel op letten dat je dit niet te vaak doet, je moet het echt bewaren tot een speciale beloning. Anders gaat de hond denken dat hij altijd wat krijgt als hij het doet, dit werkt natuurlijk niet meer op de lange termijn.

Geef hem dus bijvoorbeeld een keer per dag een koekje als hij het goed gedaan heeft, zo blijf je de hond stimuleren om goed gedrag te laten zien. Het is niet zo handig om hem andere soort beloningen te geven zoals worst, je weet namelijk nooit of je pup hier wel tegen kan.

Koop dan ook speciale puppy koekjes of brokjes, deze zijn niet zo groot. Hierdoor zal de pup geen moeite hebben om ze op te eten, echt de beste manier om hem te belonen.

In de nacht gaan plassen

S’ nachts is het toch wat lastiger voor de mensen met een pup. De pup kan namelijk in het begin nog niet echt zijn plas ophouden, het is dus een goede keuze om af en toe wat eerder op te staan om met hem naar buiten te gaan. Zo kan de hond leren dat hij niet buiten mag plassen maar dat hij moet wachten totdat zijn baasje er is.

Op die manier zullen de ongelukjes veel minder makkelijk voorkomen, wel zo prettig als je het huis een beetje schoon wilt houden. Je kunt er voor kiezen om de hond in het begin op de slaapkamer neer te leggen, hij is hier gewend aan je geur en zal minder snel s’ nachts in bed plassen.

Ongelukjes voorkomen door hem op te tillen

Je kunt niet altijd voorkomen dat een hond een keer in huis poept of plast, een ongelukje kan nu eenmaal altijd wel voorkomen. Als een hond dit doet dan moet je hem zo snel optillen. Als je namelijk een pup optilt dan zal hij niet meer door kunnen plassen. Dit heeft te maken met het feit dat de blaas op deze manier knel zal zitten.

De hond kan buiten weer verder gaan plassen. Als je dit een paar keer doet dan zal hij door gaan hebben dat binnen nu eenmaal geen optie is, zo zal hij het ophouden tot je hem meeneemt naar buiten. Op de lange termijn zullen de ongelukjes steeds minder vaak voorkomen, voor je het weet is de hond dan echt zindelijk geworden. Je hebt dan een hond die niet meer in huis zijn behoefte zal doen, dit neemt een hoop stres weg.

Maak de plek schoon

Wanneer de hond toch binnen heeft geplast is het belangrijk dat je de plek schoonmaak. Zorg er voor dat je niets meer ruikt, het kan namelijk zo zijn dat de pup het als een soort uitlaatplekje gaat zien. Dit wil je uiteraard het liefst voorkomen. Goed schoonmaken is dus wel degelijk een noodzaak.

Geef de hond geen straf

Het is belangrijk om de hond niet af te straffen als hij wel binnen heeft geplast. Wanneer je namelijk een hond straft dan zal hij een slechte ervaring hebben met het plassen, hierdoor kan het zelfs zo zijn dat hij bang zal worden om te gaan plassen of poepen.

Wanneer dit gebeurt dan ben je nog veel verder van huis. Wordt dus niet boos maar ruim de plek even op en laat het achter je. De pup is nu eenmaal een beestje wat niet zo goed kan tegen al die stress, je wilt niet hebben dat hij uit angst achter de bank gaat poepen. Hier kan je niet bij en heel het huis zal hierdoor stinken. Door juist soms niets te doen kun je het slechte gedrag van de hond afleren.

Hoe lang duurt het voordat mijn puppy zindelijk is?

De tijd die een hond nodig heeft om zindelijk te worden zal natuurlijk voor iedere hond wel wee anders zijn. Dit heeft te maken met het feit dat de hond de tijd nodig heeft om de controle te krijgen over zijn maag en blaas, als hij dit niet kan dan laat hij alles lopen.

Zo zijn er bepaalde pups die na een paar dagen al zindelijk kunnen zijn, echter is niet iets wat heel vaak voorkomt. Meestal zien we dat de hond volledig zindelijk is na ongeveer 7 maanden, in de tussentijd kan het nog veel eens voorkomen dat hij het binnen doet.

Wanneer je zelf de hond stimuleert om het te leren dan zal het alleen maar sneller gaan, het loont dus echt om er op tijd mee te beginnen met de hond door de bovenstaande tips allemaal te volgen. Wanneer je hond maar niet zindelijk wilt worden is het een optie om naar de dierenarts te gaan, deze kan vervolgens kijken of er iets geks aan de hand is met de hond

Mijn puppy verzekeren

Een ander nadeel aan het hebben van een puppy is dat het aardig wat geld kan gaan kosten. Je krijgt namelijk allemaal kosten waar je voor moet betalen. Zo moet je de castratie betalen, dit is toch nog een aardig bedrag. Ook is het chippen van de hond niet gratis.

En dan hebben we het nog niets eens over de verschillende behandelingen en andere vaccinaties die de hond zal moeten krijgen. De totale kosten kunnen dus vrij hoog oplopen, een manier om dit tegen te gaan is door jouw puppy te laten verzekeren.Op die manier zorg je er voor dat je vele kostenposten kan declareren. Dat is dan ook een handige manier om kosten te besparen, al helemaal bij hondenrassen waarvan bekend is dat ze vaker naar de dierenarts moeten.

Wil je nu een puppyverzekering afsluiten maar weet je niet waar je moet beginnen? Klik dan hier om gelijk de goedkoopste puppyverzekering te vinden, zo betaal je nooit te veel. Kies voor een beetje extra gemak en bespaar een hoop geld, wel zo makkelijk.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs