wat dekt verzekering 2

Wat wordt er gedekt bij een hondenverzekering?

Wat wordt er gedekt bij een hondenverzekering?

[ez-toc]

Een hond in huis nooit goed voor je portemonnee. Je moet namelijk een hoop dingen kopen en betalen om er voor te zorgen dat jouw hond wel een beetje goed kan ontwikkelen. Ben je op zoek naar een hond maar weet je niet wat het kost dan kun je altijd even kijken bij de kosten per jaar.  Heb je al wel een hond maar weet je niet wat er gedekt wordt voor de hondenverzekering dan moet je snel verder lezen!

Wat is een hondenverzekering

Een verzekering voor de hond is eigenlijk hetzelfde als elk soort andere verzekering. Het is een verzekering waarmee je de kosten voor de hond vergoed krijgt van de verzekering.  Er zijn natuurlijk diverse aanbieders voor de hond, elke verzekering heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Het is dus altijd een beetje zoeken welke verzekering bij je past

De verzekering werkt als volgt. Je moet in de maand een bepaald bedrag betalen, dit is ook wel de premie in de maand.  Deze premie is nooit echt hoog, al kun je hem door het verschuiven van het eigen risico elke hoogte maken als je zelf wilt.  Op die manier kun je dus heel eenvoudig zelf samenstellen wat je in de maand neer wilt leggen voor een verzekering voor de hond.

Wat dekt de verzekering?

Niet iedere verzekering vergoed natuurlijk hetzelfde, anders zouden een aantal verzekeringen overbodig zijn.  Er zijn echter wel een paar kosten die door vrijwel elke verzekering vergoed worden. Zo is het dat de vaccinaties voor uw hond vrijwel altijd vergoed worden door de verzekering. Deze kun je dus als het ware verhalen op de verzekering. De kosten voor de jaarlijkse inentingen zijn nog best hoog, dat is dus helemaal fijn als je een jonge hond hebt.

De behandelingen vallen in de meeste gevallen ook onder de verzekering. Denk dus aan mogelijke operaties welke moeten plaatsvinden voor de hond. Dit geldt ook zo voor de meeste medicijnen die een hond moet hebben voor de behandeling. Het kan alleen wel zijn dat je bijvoorbeeld een deel van de kosten zelf moet betalen. Het hangt heel erg af wat voor soort medicijnen jouw hond nodig heeft. Op internet zijn wel forums te vinden over wat de prijs precies is, of je kijkt een beetje rond hier.

Start met vergelijken

Bespaar geld

Het voordeel van een verzekering is dus dat je de kosten die je maakt kunt verhalen bij de aanbieder. Hierdoor ben je op jaarbasis een minder groot bedrag kwijt aan de hond. Je hebt tenslotte allerlei kosten die je terug kunt krijgen op de verzekering. Deze kosten zijn eigenlijk altijd de meest voorkomende kosten, op die manier is het hebben van een hond niet meer zo duur.

Ook is het zo dat je veel geld kunt besparen als jij een hond hebt waarvan bekend is dat deze vaak een behandeling of een kuur moet hebben. Het is dus zo dat je een hond kunt nemen met bepaalde kenmerken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de hoge kosten die bij deze hond horen. Op die manier kunnen veel meer mensen een hond nemen die ze echt willen hebben, zo heeft iedereen een beestje wat echt bij ze past.

Laat je hond verzekeren

We denken dat het heel handig is om een verzekering te nemen Je kunt namelijk veel meer geld besparen als je wel een verzekering hebt.  Je stuurt namelijk gewoon de rekening door naar de verzekering, in de meeste gevallen krijg je alles vergoed. En sommige kosten moet je nu eenmaal toch betalen, door de verzekering ben je dus veel minder kwijt.

Bij ons kun je de goedkoopste hondenverzekeringen vinden. Zeg dus nee tegen te veel betalen. Er staan diverse aanbieders op, er is dus veel keus bij het afsluiten van een bepaalde verzekering. Maak de keuze en kies voor de verzekering, tel maar uit die besparing per jaar!

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.