Welke hond

Welke hond past bij mij?

Welke hond past bij mij?

[ez-toc]

Zoals je wel weet zijn er erg veel soorten honden op de wereld. Elke hond heeft wel weer iets unieks, dit betekent dan ook dat voor iedereen een andere hond geschikt is. De vraag die je alleen wel bij jezelf moet stellen, wat voor een hond moet ik dan eigenlijk hebben? Daar willen we jou antwoord op geven middels dit artikel, maar laten we eerst eens kijken waarom je eigenlijk een hond zou moeten nemen. Lees dus snel verder!

welke hond

Waarom zou ik een hond nemen?

Een hond brengt gezelligheid in een huishouden. De kans is dan ook groot dat je niet meer alleen bent als je thuis komt van het werk, je hebt altijd een maatje die op je zal wachten. Mocht je kinderen hebben dan is een hond natuurlijk ook een goede toevoeging voor een huishouden. Met een hond kun je namelijk spelen en knuffelen, iets wat kleine kinderen toch wel erg leuk vinden om te doen. Ben je dus een persoon die echt van een actief beestje houdt dan moet je een hond hebben, mocht je dit niet zo aanspreken dan kan je altijd voor een kat gaan.

Start met vergelijken

Hoe kies ik mijn hond?

Goed, je wilt een hond hebben voor in huis. Dit betekent niet dat je er al bent, een hond kiezen is namelijk nog niet zo makkelijk. Het eerste waar je naar moet kijken is het ras. Als je allergisch bent dan is het handig als je kiest voor een hond die een anti allergenen vacht heeft. Zo loop je tenminste niet zo te niezen en te hoesten als je thuis zit. Maar je zal ook moeten kijken naar de energie van de hond. Je hebt honden die echt iedere dag moeten spelen, dit is dus leuk als je kleine kinderen hebt.

Als je meer houdt van de rust dan is het handiger om een oudere hond te pakken. Echter zit er wel een nadeeltje aan een oude hond, deze heeft namelijk vaker een behandeling nodig. Zoals je waarschijnlijk wel kan verwachten is een behandeling niet echt bepaald gratis, hier moet je dus de volle prijs voor betalen. Er is echter een manier waardoor je aardig wat geld kan besparen. Dit is door een hondenverzekering af te sluiten. Met deze verzekering worden er een hoop kosten vergoed, deze hoef je dus vrijwel nooit zelf te betalen.

Zo kan je veel meer kosten declareren bij de verzekering, ook de castratie en het chippen wordt vaak vergoed. Bij ons op de site kun je terecht voor een handig overzicht met de beste aanbieders op het gebied van dierenverzekeringen, zo hoef je nooit meer te veel te betalen voor je huisdier.

De keuze van een hond die bij je past is erg belangrijk. Een hond is immers geen product dat je zomaar even inwisselt als het tegenvalt.

Het begint meestal met het enthousiaste idee om een hond te nemen. Een hond is immers een gezellig dier dat je beste vriend gaat worden. Toch wordt er niet altijd door iedereen goed over nagedacht. Je ziet vaak alleen de leuke dingen en niet de verantwoordelijkheid die er ook bij komt kijken. Je moet jouw hond namelijk wel drie keer per dag uitlaten. En denk ook eens aan de kosten die een hond met zich meebrengt. Niet alleen kosten voor eten en verzorging, ook medische kosten zijn onoverkoombaar. Het aanschaffen van een hond is daarom ook een verstrekkende beslissing waarmee je elke dag te maken hebt. Een hond is niet alleen maar leuk, het is een levend en intelligent wezen, dat aandacht, verzorging en liefde nodig heeft. En is daarin afhankelijk van jou als eigenaar.

Heb je echt alles goed overwogen en wil je honderd procent graag een hond aanschaffen dat moet je gaan bedenken welke hond het beste bij jou past. Welk ras kies je voor?

Misschien weet je al precies welke hond je wilt hebben, omdat je bijvoorbeeld als kind ook zo’n hond had, of dat vrienden zo’n hond hebben. Maar in veel gevallen is het toch beter om je eerst goed te oriënteren. De eerste afweging is meteen ook de belangrijkste, omdat het formaat van de hond nogal wat consequenties heeft. Wil je een kleine, een middelgrote of een grote hond? Een grote hond is misschien stoer, maar heeft ook een boel nadelen: de kosten van een grote hond zijn hoger, een grote hond heeft veel meer leefruimte nodig, een grote hond heeft grotere ontlasting, een grote hond moet je aan de lijn kunnen houden wat in sommige gevallen best lastig kan zijn. Maar een grote hond is ook een grote vriend, of een goede waakhond, dus als je goed nadenkt over de consequenties die horen bij een grote hond, dan kan een grote hond een uitstekende keuze zijn.

Maak goede keuzes welke hond bij je past

Nadat je de keuze hebt gemaakt voor een grote, middelgrote of kleine hond is het belangrijk om te kiezen voor een langharig, ruwharig of kortharig ras. Dit lijkt misschien geen belangrijke keuze, maar dat is het wel degelijk. Denk bij een ruwharig of langharig ras aan de haren die door je hele huis liggen. En bij een hond met witte haren is dit nog veel meer zichtbaar dan bij een hond met zwarte haren. Maar als je het prima vind om veel te stofzuigen is dit natuurlijk helemaal geen probleem.

Een andere belangrijke stap is het karakter van de hond. Natuurlijk heeft iedere hond zijn of haar eigen karakter en persoonlijkheid, net zoals ieder mens. Een karakter kan ook gevormd worden, een hond wordt bijvoorbeeld niet schuw geboren, maar bij de verkeerde opvoeding kan een hond schuw worden. Maar ook een volwassen hond kan veranderen qua persoonlijkheid als hij of zij met bepaalde omstandigheden te maken krijgt. Mensen kunnen immers ook door bepaalde omstandigheden veranderen. Daarom is het ook een grote verantwoordelijkheid van de eigenaar om goed voor de hond te zorgen.

Jouw gedrag kan de persoonlijkheid van de hond veranderen. Maar ieder ras heeft ook bepaalde algemenere kenmerken op het gebied van persoonlijkheid en karakter die typerend zijn voor het ras. Een Labrador heeft over het algemeen een andere persoonlijkheid dan een Dobermann Pincher.

Het allerbelangrijkste bij het maken van een keuze is het gevoel dat je bij de hond hebt. Een hond geeft energie, straalt energie uit, en dat is al zo als pup. Dus als je een nest met puppies bekijkt is de kans groot dat je gevoel zegt welke pup het beste bij je past. Er zijn echter ook diverse testen die je kunt doen om alvast een idee te krijgen welke hond het beste bij je past. Dan heeft ook jouw toekomstige hond er een vriend voor het leven bij.

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs