Wat_Kost_Een_Dierenarts_Consultant

De aanschaf van een hond

De aanschaf van een hond

[ez-toc]

In Nederland zijn er talloze mensen die thuis ook wel een hondje zouden willen hebben. Hier kan iedereen weer iets anders mee willen. Sommige mensen willen een beestje thuis hebben dat op ze wacht na een dg werken, andere mensen willen een hond die leuk is voor de kinderen. Dat is dan ook een voordeel aan het hebben van dit huisdier. Je hebt namelijk super veel soorten honden, iedere soort hond heeft zo wel weer zijn eigen bijzondere en unieke karakter. Sommige honden zijn druk, andere honden zijn weer rustig. De ene hond is groot, de ander is weer klein. De vraag is, waar moet je nu allemaal rekening mee houden voordat je besluit om een hond aan te schaffen? In dit artikel gaan we kijken wat het antwoord is op deze belangrijke vraag.

Hond aanschaffen

De voor- en nadelen van een hond aanschaffen

Het aanschaffen van een hond brengt vele voordelen met zich mee. Zo heb je op die manier altijd weer een gezellig huisdier om mee te knuffelen. Voor mensen die geen partner hebben is dit natuurlijk ideaal, zo hoeven ze niet helemaal alleen te zijn. Echter is een hond ook erg leuk voor gezinnen met kinderen. Kinderen vinden het nu eenmaal leuk om te bewegen en te rennen, met een hond hoef je er dus niet elke keer zelf achteraan te gaan. Een hond zorgt dus vooral voor een gezellige sfeer in huis, het is er niet meer zo stil.

Natuurlijk zitten er ook enkele nadelen aan het aanschaffen van een hond. Je moet de hond altijd uitlaten, ook als het sneeuwt of als het regent. Dat is dan ook het voornaamste nadeel. Daarnaast is het hebben van een hond nog best duur. Zo zijn er diverse behandelingen die je voor jouw rekening moet nemen. Je kan echter wel voor jouw dier of voor misschien een puppy een verzekering nemen, hier kijken we straks nog even naar.

Start met vergelijken

Waar moet ik rekening mee houden bij aanschaffen van een hond?

Er zijn ook diverse dingen te bedenken waar je wel aan moet denken voordat je besluit om een hond aan te schaffen. Zo moet je wel even kijken wat voor soort hond bij jou in huis zou passen. Mocht je allergisch zijn dan zijn hier speciale honden voor, hierdoor heb je niet meer last van een loopneus als je bij de hond in de buurt bent. Je moet ook een beetje rekening houden met de soort hond die je wilt nemen. Sommige honden vinden het leuker om te rennen dan de andere honden, als je dus niet zo vaak thuis bent kan je beter een hond pakken die rustig thuis kan zitten. Je kunt dit allemaal wel vinden op Google, hier staan alle soorten rassen en soorten van honden wel vermeld.  Zo heb je binnen no time een overzicht van de soort hond die jij op het oog hebt.

Je moet dus ook rekening houden met het gegeven dat je best wel wat geld kwijt bent als je een hond aanschaft. Er zijn verschillende kostenposten waar je rekening mee moet houden. Zo moeten de behandelingen vaak geheel zelf vergoed worden, als je een jonge hond hebt dan ben je nog best vaak op en neer aan het rijden naar de dierenarts. Maar je moet ook de geneesmiddelen en de vaccinaties voor je rekening nemen, om de zoveel maanden is dit nodig voor de hond. Ook voor de kosten kan je op het internet terecht, normaal is er wel ergens een gemiddeld bedrag gegeven.

temperatuur hond

Waar kan ik een hond kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je heen kan om een hond aan te schaffen. De eerste manier is via een bekende die een hond over heeft. Best veel mensen komen zo aan hun hond. Sommige mensen krijgen ongewenst puppy’s bij een drachtige hond. Deze willen ze niet dus besluiten ze om deze te verkopen. Het is alleen altijd handiger om te kiezen voor een hond bij professionele fokker of voor een hond die je haalt in het asiel. Je weet dan namelijk veel beter wat voor soort hond het is, en of er iets mankeert aan de hond. Je wilt namelijk niet een zieke hond in huis nemen, dat zou een beetje raar zijn. Je moet immers goed weten wat de oorsprong is van jouw hond.

Mijn hond verzekeren

We hebben het al even aan de kaak gesteld, een hond in huis nemen is nooit echt voordelig voor je portemonnee. Gelukkig is er een manier om deze kosten flink te verlagen, dit is door een hondenverzekering te nemen voor jouw huisdier. Door middel van deze verzekering worden de kosten die je maakt vergoed. Er is wel een maandelijkse premie, maar deze is vaak maar een paar euro in de maand. Een hondenverzekering is dus de ideale manier om kosten te besparen. Dit komt door het feit dat je gewoon veel kunt vergoeden. Sommige verzekeraars vergoeden alles, anderen hebben beperkingen bij ons kan je een kijkje nemen voor een vergelijking van de verschillende verzekeringen voor allerlei soorten dieren. Hiermee kun je dus een verzekering kiezen die in jouw budget past.

Heb je een leuke pup op televisie of bij een kennis gezien en ben je direct helemaal verkocht om er zelf ook een te kopen? Voordat je kiest voor de aanschaf van een nieuwe hond is het belangrijk om jezelf een aantal kritische vragen te stellen. Het is belangrijk om je van tevoren overal goed bewust van te zijn. Ben je bijvoorbeeld al op de hoogte van alle kosten die dit met zich meebrengt of weet je zeker dat je voldoende tijd vrij kunt maken voor de hond? Daarnaast zijn er nog veel meer zaken waar je rekening mee dient te houden. Hieronder helpen we je bij het maken van de juiste beslissing.

Start met vergelijken

De kosten van een nieuwe hond

De kosten voor het aanschaffen van een hond kunnen sterk uiteenlopen. Zo kun je al een hond in het asiel kopen voor slechts rond de 100,- euro, maar je kunt er ook voor kiezen om de hond bij een fokker te kopen. Bij een fokker liggen de kosten een stuk hoger. Deze kunnen al snel uiteenlopen van de 300 tot de 800 euro. Dit is afhankelijk van het soort ras, de grootte van de hond en de leeftijd.

Kies je voor een hond uit het asiel, dan kun je een hond die verlaten is een nieuw, warm huis geven. Toch kiezen veel mensen voor een puppy. Naast dat deze schattig zijn, heb je zo als baasje meer zekerheid over het karakter van de hond. Je kent zijn geschiedenis en voedt hem op zoals jij wilt. Kies je daarbij ook nog eens voor een rashond, dan weet je ook nog eens meer over de genetische herkomst. Wat veel kan zeggen over het karakter van de hond. Daarnaast is de hond getest op ziektes en erfelijke aandoeningen. Een rashond aanschaffen kost wel wat geld. Natuurlijk is het het best om hiervoor te sparen, maar geld lenen kan ook een optie zijn. Zeker als je van plan bent om mee te doen aan hondenshows, waarmee je de kosten voor de aanschaf van de rashond naar verwachting kunt terugverdienen.

Prijs vaccinatie

Na de aanschaf dien je alle overige kosten niet te vergeten. Zo brengt de verzorging van een hond ook veel kosten met zich mee. Hierbij moet je denken aan de kosten voor de voeding, dierenarts consult, ziektes, inentingen, speeltjes en andere accessoires. Deze kosten lopen al snel op tot de 1000,- per jaar, maar kunnen ook nog veel hoger oplopen. Het is belangrijk om je goed bewust te zijn van alle kosten. Wil je veel van deze kosten in kunnen dekken? Dan is het een goede keuze om te kiezen voor een hondenverzekering. Met een dierenverzekering zorg je ervoor dat veel van de incidentele kosten en andere kosten worden ingedekt.

Heb je voldoende tijd voor de hond?

Iets wat ook vaak wordt onderschat bij de aanschaf van een hond is of men wel voldoende tijd heeft. Een hond kost namelijk vaak meer tijd dan men van tevoren denkt. Het verschilt ook per hond hoeveel tijd deze nodig heeft. Waar vaak aan moet worden gedacht is dat een hond gemiddeld 4 keer per dag moet worden uitgelaten en er geregeld mee moet worden gespeeld. Wanneer jij en je partner iedere dag werken en alleen in de ochtend en in de avond tijd hebben voor de hond dan is het afvragen of het verstandig is om een hond te nemen. Vraag jezelf daarnaast ook hoe vaak je per jaar op vakantie wil. In de meeste gevallen is het niet mogelijk om de hond mee te nemen op vakantie. Heb je op die moment een adres waar je hond kan verblijven of gaat deze naar het pension?

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs